V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 8.503 güncelleme

actombo":3olu2897' Alıntı:
merhaba

ide8.500 satın alamama rağmen ide7 de projeleri hazırlıyorum.ide8.503 güncellemesini de yaptım.hem ide7 hem ide8.503 kurlu bilgisayarımda.

ide8 de duvar seçeneğini fark ettim.benim merak ettiğim kiriş üzerine duvar yükü tanımlıyoruz zaten.ide8 proje hazırladığımızda duvar çizdiğimizde kirişe tekrar yük girmemize gerek var mı?sistemi duvarı çizip analiz etmek daha mı sağlıklı olur yoksa ide7 gibi sadece duvar yükü tanımlamak mı sağlıklı?ona göre ide8 geçmeyi planlıyorum.

ilginiz için teşekkürler

Merhaba,
Kiriş üzerine duvar çizildiğinde kiriş ayarlarından tekrar duvar yükünün ayarlanmasına gerek yok. Program bu durumda duvar komutu ile çizilen duvar yüklerini dikkate alır. (Duvar Özelliklerinde kullanılan malzemeye göre duvar yükünü belirlemeyi unutmayın.) Duvar yükünü her iki yöntemle de tanımlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar

actombo":2eryubs1' Alıntı:
merhaba

ide8.500 satın alamama rağmen ide7 de projeleri hazırlıyorum.ide8.503 güncellemesini de yaptım.hem ide7 hem ide8.503 kurlu bilgisayarımda.

ide8 de duvar seçeneğini fark ettim.benim merak ettiğim kiriş üzerine duvar yükü tanımlıyoruz zaten.ide8 proje hazırladığımızda duvar çizdiğimizde kirişe tekrar yük girmemize gerek var mı?

Merhaba,

8 versiyonunda eğer kiriş üzerinde duvar çizdiğinizde tekrar duvar yükü tanımlamanıza gerek yok.

actombo":2eryubs1' Alıntı:
sistemi duvarı çizip analiz etmek daha mı sağlıklı olur yoksa ide7 gibi sadece duvar yükü tanımlamak mı sağlıklı?

Her ikisini de kullanabilirsiniz. Duvar objesi kapı/pencere tanımlamaya da imkan tanır. Duvarda kapı/pencere tanımlıysa duvar boşluğu otomatik düşülür.

cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

mesela zemin kat dükkan üst kat daire,duvar dönülecek alt katta duvar yok.yani üst kat alt kata göre daha rijit. ide7 de sadece duvar yükü girdiğimizde,ide8 de duvar çizip analiz ettiğimizde sonuç aynı olur mu?yani kat ötelemesini duvar çizip analiz ettiğimizde,çizmediğimize göre farklı olur mu?ben bunu merak ediyorum.

actombo":2qxognt9' Alıntı:
cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

mesela zemin kat dükkan üst kat daire,duvar dönülecek alt katta duvar yok.yani üst kat alt kata göre daha rijit. ide7 de sadece duvar yükü girdiğimizde,ide8 de duvar çizip analiz ettiğimizde sonuç aynı olur mu?yani kat ötelemesini duvar çizip analiz ettiğimizde,çizmediğimize göre farklı olur mu?ben bunu merak ediyorum.
Programda duvarların sistem rijitliğine bir etkisi yoktur. Ancak komşu katlar arası dayanım düzensizliğinde(B1) etkilidirler. (Tdy 2007 madde madde 2.3.2.3 )

Geri