idecadden autocade dosya aktarmak

idecadden autocade dosya aktardığımda çalışmada örneğin duvarlarda, kolonlarda çizgi tipi, çizgi kalınlığı Bylayer olarak görünüyor ve bu ayarı değiştiremiyorum. İdecadden dwgye çevirdiğim dosyalara nasıl kalem kalınlığı verebilirim yardımcı olur musunuz
 
ideCAD’de DWG export edildiğinde CTB uzantılı olarak bir dosya daha oluşturulur. Bu dosya renk ve kalem kalınlığı ayarlarını içerir.
ideCAD'de yapılmış olan kalem ve renk ayarlarının aktarımı için aşağıdaki bağlantıda yer alan adımları izleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İyi çalışmalar dilerim.
 
anladığım kadarıyla bu şekilde autocad'de çıktı almak için ctrl+p ile açılan yazdırma menüsüne seçenek olarak kopyalıyor kalem kalınlığı ve renk gibi ayarları.Ben dwg dosyası içinde layer bölümüne gelsin istiyorum duvara tıklıyorum kolona tıklıyorum bylayer şeklinde görünüyor. Projeyi dwg halinde belediyeye gönderiyorum kalem kalınlıgı,çizgi tipi görünmediği için ilgili mimarlardan şikayet alıyorum ve dosya boyutu büyük olmamasına rağmen dosya çok kasıyor autocadde çalışmaya müdahale etme konusunda zorlanıyorum.
 
Pafta oluşturulurken çizimler pafta bloğuna dönüştürülüp paftaya alınır. Bu esnada katmanlar birleştirilir. Export işlemini pafta sayfasından yaparsanız bütün çizimlerinizi tek katmanda görürsünüz.
Paftanızı 2b sayfalarda çizimlerinizi kopyalayarak oluşturabilirsiniz. Bu işlem için kat planlarınızda yer alan 3 boyutlu çizimlerinizi iki boyutlu hale getirmeniz gerekecektir. 2b sayfada yer alan paftanızı dwg olarak export ettiğinizde katmanlarınız bu yöntemle korunacaktır.

Aşağıdaki bağlantılardan ihtiyacınız olan işlemlerle ilgili olarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Yeni katman ekleme:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Kalem kalınlıkları ve renk ayarları:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
3 boyutlu kat penceresini 2 boyutlu hale getirme:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yeni 2b sayfa oluşturma:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
export işlemini yaptığınızda çizgi tipleriniz korunacak, projenizi dwg ortamında açtığınızda ideCAD'de çizdiğiniz şekilde görünecektir.
ideCAD'de objelere kalem kalınlığı atanmamaktadır. Bu nedenle dwg de kalem kalınlığı görünmemektedir. CTB içerisinde renge bağlı kalınlıklar tanımlanır. CTB tanımlandıktan sonra önizleme yaparak kalem kalınlıkları görülür ama çalışma ortamında görünmez.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Geri
Üst