önerilerim;merhaba 11/12/13/14 nolu istinatları ne şekilde denediysem çözülmedi yardımcı olabilir misiniz ?
Ama toprak yükü o tarafta olduğu için o tarafta girdim ?önerilerim;
aktif toprak yüklerini sağ taraftan pasifleri sol taraftan giriniz.
Ama toprak yükü o tarafta olduğu için o tarafta girdim ?
merhaba 11/12/13/14 nolu istinatları ne şekilde denediysem çözülmedi yardımcı olabilir misiniz ?
İstinat duvarında toprak dolgu ve zemin bilgilerinin sağ taraf aktif taraf olacak şekilde modellenmesi gerekir. Ön ve arka pabuçlar da buna göre düzenlenmelidir.
Ekli dosyayı görüntüle 37439
İstinat duvarlarında stabilite için genel olarak arka pabucun üzerinde yer alan aktif dolgudan faydalanılır.
Aktif dolgunun bulunduğu bölümde pabuç yapılması durumu değerlendiriniz.
Çizim olarak nasıl göstereyim idecadde demek istediğimi anlatabildim mi ? Görüntü olarak nasıl yapılabilir yani o konuda yardımcı olur musunuz programa ne şekilde gösterirsem bahsettiğim yerin toprak yükü olduğunu anlar ? Teşekkür ederimPerdelere toprak yükü tanımlama ile ilgili forum ve yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
merhaba projemde rijitlik sorunu var perde ekleyip kolonları büyüttüğüm halde sorunu gideremiyorum başka bir çözüm yolu var mı bu sorun için ?