V11'i Online Satın Alın

Kütle ve rijitlik merkezinin sol alta kaçması

statikçim

Etkin Üye
BİNALAR ALTTAN BİRLEŞİK ÜSTTE AYRI KULELER ŞEKLİNDE. TEMELDE DE DİLATASYON VAR. GEOMETRİK KONTROLDEKİ ÖNEMLİ HATALARIN NEDENLERİ NELER VE NASIL DÜZELİRLER. BİRDE KM İLE RM NİN BİNANIN DIŞINA KAÇMA SEBEBİ NELER.
BİLGİSİ VE İLGİSİ OLANLARDAN CEVAPLAR BEKLİYORUM :)

Ekli dosyalar

İDECAD DE VE GRUPTA YENİYİM. BU BAŞLIĞI AÇMADAN ÖNCE PROBLEMİ FORUMDA ARAŞTIRDIM FAKAT YETMEDİ. CEVAP VEREBİLCEK KİMSE YOK MU?

Merhaba,

Analiz yapılmama nedeni dükkan tavanı katında kirişlere pozitif kot vermeniz ve kolonlarla bağlantısının kesilmiş olması
Katı modelde tek katı izlediğinizde bunu görebiliyorsunuz. Bu kirişleri üst katta tanımlayın ve negatif kot verin veya kolon kotlarını da kirişlere göre ayarlayın

Bodrum kat perdeleri çubuk olarak modellenmiş üst katlarda kabuk modele geçilmiş tüm katlarda kabuk olarak modellemenizi tavsiye ederim. Katlar arası kabuk / çubuk model arasında geçiş yapmayın.

Alt katlarda perde olarak çizilen elemanların üzerine kolon çizilmiş. Kolonları en alt kattan itibaren devam ettirin. Perde üzerine kolon çizmeyin.

S26 Kolonuna K223 kiriş balantısı hatalı kiriş bağlantısını düzeltin. Kiriş düğüm noktasını kolon içinde kalacak şekilde düzenleyin.

Analiz yapılamadığı için Km RM hesaplanmamış ve 0,0 noktasında gözüküyorlar.

Ekli dosyalar

• hata.png
    hata.png
    193.2 KB · Görüntüleme: 22
söylediklerinizi uyguladım( kolonların kotunu yükselttim ve 3 boyutta düzelmiş görünüyo) lakin bu kezde düşey süreklilik hatası, hatalı kolon kiriş birleşimi ve kiriş kot hatası veriyor. bunları anlayamıyorum yardımcı olursanız mutlu olurum. saygılarımla

Ekli dosyalar

Hatalı kolon kiriş birleşimi ve kiriş kot hatasını çözdüm fakat asma kattaki ''düşey süreklilik hatasını'' çözemiyorum

düşey süreklsizlik hatasını sadece dükkan ile asma katın mavi renkte seçili kolonlarında veriyor

Ekli dosyalar

• 3d.png
    3d.png
    147 KB · Görüntüleme: 8,011
Dükkan katında kolonlara üst kot olarak +70cm verilmiş , sürekliliğin sağlanması için bir üst kata geçip (Asma Kat)
Kolon alt kotlarına +70 cm girmeniz gerekiyor. Kolonlar iç içe geçmiş durumda bundan dolayı süreklilik hatası alıyorsunuz.

YasinTezel":106qexcn' Alıntı:
Dükkan katında kolonlara üst kot olarak +70cm verilmiş , sürekliliğin sağlanması için bir üst kata geçip (Asma Kat)
Kolon alt kotlarına +70 cm girmeniz gerekiyor. Kolonlar iç içe geçmiş durumda bundan dolayı süreklilik hatası alıyorsunuz.

Evet şimdi yaptım oldu. artık analiz yapılabiliyo( gerçi raporda hatalar var) çok şükür. teşekkürler

analiz sonucunda raporda verilen hatalara ne tür önlem ve düzeltmeler yapılmalı?
dinamik hesaba katılan mod sayısını nerden arttırabilirim=?

statikçim":3pajio4t' Alıntı:
analiz sonucunda raporda verilen hatalara ne tür önlem ve düzeltmeler yapılmalı?
dosyanın son hali 19 MB old için buraya ekleyemiyorum. rarlıyorum ama yine kabul etmiyor

Merhaba
statikçim":29q18dn9' Alıntı:
Ekte işaretli olan yerden artırabilirisiniz.

Projeyi alttaki yükleme sitesi aracılığı ile paylaşabilirisiniz.(dosya.tc üzerine tıklayın)
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• MODAL.png
    MODAL.png
    185.4 KB · Görüntüleme: 8,693
statikçim":1zmdo33a' Alıntı:

Nerede hatalar olduğunu bilmek için projeyi görmek gerekir. Herhangi bir upload sitesine yükleyip linkini paylaşarak projeyi gönderebilirsiniz.
Mod sayısı ile ilgili ekteki resme bakınız.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2017-01-01 17.22.01.png
    Screenshot 2017-01-01 17.22.01.png
    608.9 KB · Görüntüleme: 8,674
unver":182ywrl7' Alıntı:
Merhaba
statikçim":182ywrl7' Alıntı:
Ekte işaretli olan yerden artırabilirisiniz.

Projeyi alttaki yükleme sitesi aracılığı ile paylaşabilirisiniz.(dosya.tc üzerine tıklayın)

Ünver ÖZCAN

cevabınız için teşekkürler dosya ekde.
yanlız dinamik mod sayısını arttırıyorum yine olmuyor. toplamda raporda 5 hata var nasıl düzeltebilirim.

NYILMAZ":226en63h' Alıntı:
statikçim":226en63h' Alıntı:

Nerede hatalar olduğunu bilmek için projeyi görmek gerekir. Herhangi bir upload sitesine yükleyip linkini paylaşarak projeyi gönderebilirsiniz.
Mod sayısı ile ilgili ekteki resme bakınız.

cevapınız için size de teşşekür ederim.
hataları nasıl düzelterbilirim.
mod sayısını arttırıyorum ama yine aynı hata duruyor.

Herade geç kaldığım için cevap alamıyorum.
mod yöntemini RİTZ VEKTÖRLERİ yapınca o sorun çözüldü ama bunu anlamış değilim.
1: ritz vetörü ile eigen vektörü arasındaki fark ne
2: mod sayısını neye göre arttırıp azaltıyoruz
3: aşağıdaki ekran görüntüsündeki hataları nasıl düzeltebilirim?

teşekküreler

Ekli dosyalar

• hatalarrr.png
    hatalarrr.png
    65.5 KB · Görüntüleme: 8,636
Merhaba,
Öncelikle projenizde;
-Bodrum katta çevre perdeleri mevcut . Katı rijit kabul ettiğinizde mevcut duruma göre mod sayısı yeterli geliyor.
-Ayrıca geometri kontrolünde kiriş döşeme kenarı çakışmaları var. Bazı kirişlerin altında döşeme kenarı çizilmiş.
statikçim:3ue0967q' Alıntı:
1: ritz vetörü ile eigen vektörü arasındaki fark ne?
2:mod sayısını neye göre arttırıp azaltıyoruz
Hesaba katılan titreşim modu sayısının %90 kütle katılım oranını sağlaması gerekiyor (TDY 2007 madde2.8.3.1)
3: aşağıdaki ekran görüntüsündeki hataları nasıl düzeltebilirim?
-Zayıf kat sorunu hakkında aşağıdaki linki inleyebilirsiniz.

-Kesit ve donatı yetersizliği sorununun neden kaynaklandığını tespit edip, ona göre göre önlem alınması gerekir .

İyi çalışmalar

ilgi alakanız için çok teşşekkür ererim.
geometrik kontroldeki hataları minimumama indirdim. yanlız bir hata var onu seçip göremiyorum.( Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatalı)

ayrıca paylaştığınız linkleri inceledim bu zayıf kat olayını çözemiyorum.
hataların listesi aşağıda. toplamda 4-5 hata var ama bu hatalarda çarasiz kaldım yapamıyorum. (döşeme sehim sınırı, kiriş sehim sınırı, zımbalama güvenliği ve kirişlerdeki donatı yetersizliği hataları)
bunlar programda nasıl düzeltilir bilmiyorum

proje aşağıda

yardımlarınızı bekler iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• geometrik kontrol.png
    geometrik kontrol.png
    41.3 KB · Görüntüleme: 8,530
  • hatalarrrrrr.png
    hatalarrrrrr.png
    33.6 KB · Görüntüleme: 8,530
teşekkürler ilginiz için ama benim tipik kiriş belirleme ile ilgili bir sıkıntım yok. idecad geometrik kontrolde Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatalı diyor fakat hatanın hangi döşeme de olduğunu göstermiyor. ben zaten tüm döşemelere tipik kiriş tanımladım hepsi de aynı süreklilikte.

Geri