V11'i Online Satın Alın

Kütle ve rijitlik merkezinin sol alta kaçması

N49 döşemesi hatalı bir oluşum gibi görünüyor. Geometri kontrolündeki diyalogda ilgili satırı seçip, sol alt köşedeki "objeyi seç" düğmesini tıklayın. Klavyeden delete tuşuna basarak objeyi silin.

Diğer bazı tespitler;
Normal katlardaki K071 kirişi S031 kolonuna bağlanmıyor.
-Bazı nervürlü döşemelerin plak kalınlığı 20 cm girilmiş.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• g_k.png
    g_k.png
    48.8 KB · Görüntüleme: 6,508
Levent Bey çok teşekkür ederim. tavsiyeleriniz sonucunda ''Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatası'' ortadan kalktı.
yanlız benim büyük sıkıntım halen duruyor. zayıf kat hatası ve donatı yetersizliği hatasına çare bulamadım. sizin söylediğiniz adres satırındaki yazıları inceledim fakat çare bulamadım. bu konuda da yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler

projenin en son hali aşağıda
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• sonn hatalar.png
    sonn hatalar.png
    11.8 KB · Görüntüleme: 6,494
statikçim":2t0i082z' Alıntı:
Levent Bey çok teşekkür ederim. tavsiyeleriniz sonucunda ''Nervür döşeme tipik kiriş tanımlaması hatası'' ortadan kalktı.
yanlız benim büyük sıkıntım halen duruyor. zayıf kat hatası ve donatı yetersizliği hatasına çare bulamadım. sizin söylediğiniz adres satırındaki yazıları inceledim fakat çare bulamadım. bu konuda da yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler
-Dükkan katında rijit diyaframlara bağlanmayan kolon ve perdeler mevcut. Bu elemanları etkili kesme alanına dahil etmek için eleman en kesit alanlarını hesaplayıp, Analiz/Kat parametreleri/Düzensizlikler sekmesinde ilgili sütunlara ilave değer olarak girilebilir.

-Kolonlardaki zımbalama sorunu için radye döşeme kalınlığı arttırılabilir, beton dayanımı arttırılabilir vb.
-Nervürlü döşemelerdeki sehim sorunu için; nervürün yönü değiştirilebilir, nervür kiriş yüksekliği arttırılabilir b..(Bazı döşemelerde nervür plak kalınlığı 20 cm girilmiş.)
-K092 kirşindeki AS(-) sorunu etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Kiriş Betonerme diyaloğunda sarılma bölgesi etriye aralığını 10 cm. olarak düzenlerseniz sorun çözülüyor)
-Perdedeki KAS(-) sorunu etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğundan perde yatay donatıları için aha büyük etriye çapları seçerek analiz yapılırsa sorun çözülür.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• örnek.png
    örnek.png
    61.2 KB · Görüntüleme: 6,486
Levent bey cevalarınız için çok teşekkür ederim. anladıklarımı uygulayarak hata sayımı çok az bir adede ulaştırdım sayenizde. fakat aşağıdaki sıkıntıları söylemiş olduğunuz halde ben yapamadım.
Levent Özpak":2btt9nhu' Alıntı:
statikçim":2btt9nhu' Alıntı:
-Dükkan katında rijit diyaframlara bağlanmayan kolon ve perdeler mevcut. Bu elemanları etkili kesme alanına dahil etmek için eleman en kesit alanlarını hesaplayıp, Analiz/Kat parametreleri/Düzensizlikler sekmesinde ilgili sütunlara ilave değer olarak girilebilir.

dükkan katında rijit diyaframa( yani döşemeye mi?) bağlanamayan kolon ve perdeler var demişsiniz . bunlar hangileri acaba. rijit diyaframa sadece bir kenardan bağlanması yeterli oluyor mu? birde rica edersem bu enkesit alan hesabında sadece bir yerin Awx ve Agx değerlerini benim için anlatır mısınız?

-K092 kirşindeki AS(-) sorunu etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Kiriş Betonerme diyaloğunda sarılma bölgesi etriye aralığını 10 cm. olarak düzenlerseniz sorun çözülüyor)
burda sadece ilgili kirişin donatı ayarlarını ve sarılma bölgesi aralığını nerden değiştiririm?
-Perdedeki KAS(-) sorunu etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğundan perde yatay donatıları için aha büyük etriye çapları seçerek analiz yapılırsa sorun çözülür.

yine burda sadece hatalı olan perdenin donatı ayarlarını nasıl değiştiririm?

çok şey istedim kusura bakmayın...

Ekli dosyalar

• dükkann.png
    dükkann.png
    83.2 KB · Görüntüleme: 6,478
statikçim":23kc1pdz' Alıntı:
dükkan katında rijit diyaframa( yani döşemeye mi?) bağlanamayan kolon ve perdeler var demişsiniz . bunlar hangileri acaba.?

Rijit diyaframa bağlanmayan elemanlar Eleman Bilgileri Statik Sonuçları raporlarından görülebilir.

birde rica edersem bu enkesit alan hesabında sadece bir yerin Awx ve Agx değerlerini benim için anlatır mısınız?
Deprem Yönetmeliği Bölüm 2 nin başında verilen Simgeler sayfasındaki notasyonları ve madde 2.3.2.3 ü inceleyiniz. Ayrıca
Analiz/ Kat Parametreleri diyaloğunda F1 tuşuna basarak Yardım diyaloğunu açtığınızda konuya ilişkin detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

burda sadece ilgili kirişin donatı ayarlarını ve sarılma bölgesi aralığını nerden değiştiririm?
Betonarme Tasarım/Kiriş diyaloğundan enine sekmesinden değiştirilebilir.

yine burda sadece hatalı olan perdenin donatı ayarlarını nasıl değiştiririm?
Betonarme Tasarım /Donatı Seçimi Diyaloğu Perde Sekmesinde Yatay donatılar için daha büyük donatı çaplarını işaretleyip analiz yapabiirsiniz.

Ekli dosyalar

• rb_bağlı_değil.png
    rb_bağlı_değil.png
    46.4 KB · Görüntüleme: 6,466
  • yardım.png
    yardım.png
    71.4 KB · Görüntüleme: 6,466
  • kirişbetonarme.PNG
    kirişbetonarme.PNG
    79.1 KB · Görüntüleme: 6,466
  • perde_donatıseçim.PNG
    perde_donatıseçim.PNG