V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KİRİŞTE EKSENEL KUVVET ETKİSİNDEKİ KİRİŞ İÇİN KOLON GİBİ DONATI TASARIM KURALLARI SAĞLANMAMIŞTIR.

iyi çalışmalar ekte olan datada bir adet kirişte KİRİŞTE EKSENEL KUVVET ETKİSİNDEKİ KİRİŞ İÇİN KOLON GİBİ DONATI TASARIM KURALLARI SAĞLANMAMIŞTIR. hatası vermemektedir. bir türlü bu hatayı çözemiyorum bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. idecad forumdan vb. yerlerden edindiğim bilgilere göre düzenleme yaptım ama herhangi bir çözüme ulaşamadım.

Ekli dosyalar

Rapor hataları aşağıdaki gibi
kolon gibi donatılandırma koşulları içerisinde min. Ø14 donatı çapı kullanılması ve donatılar arası mesafesinin maksimum 25Ø kadar olması ile ilgili koşullarının sağlanması gerekmektedir.
1744816100117.png

Bu kirişin donatılarını min. Ø14 çapından kulandığınızda ve donatı aralığı koşulunun sağlaması için gövde donatısı eklediğinizde hatalar düzelecektir.
1744816400129.png

İlave olarak projenizde veri girişi hataları var.
Kiriş üzerine perde tanımlamışsınız. Bu durum arakatta hatalı mesnetlenmeler oluşturmuş.
Kiriş üzerindeki subasman perdelerini kiriş olarak tanımlamanız uygun olur.
1744816546277.png

Rapor hataları aşağıdaki gibi
kolon gibi donatılandırma koşulları içerisinde min. Ø14 donatı çapı kullanılması ve donatılar arası mesafesinin maksimum 25Ø kadar olması ile ilgili koşullarının sağlanması gerekmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 50703

Bu kirişin donatılarını min. Ø14 çapından kulandığınızda ve donatı aralığı koşulunun sağlaması için gövde donatısı eklediğinizde hatalar düzelecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 50704
hocam bilginiz için teşekkürler ama üstte donatı sıklığı çok olduğu için beton atılırken sıkıntı yaratır bu donatı sıklığını nasıl düşürebiliriz?

Geri