02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kısa başlık perdesi

Hocam buradaki kısa kol kısa başlık perdesi olarak nitelendirilemez mi ? Enkesit şekli I, T, L, U veya C olan betonarme perdelerde, her bir doğrultuda en azbir perde kolu 4.5.3.2’de verilen koşulu sağlayacaktır. Aksi durumda, taşıyıcı sistem elemanı odoğrultuda perde olarak sayılmayacaktır. bu maddeyi atıyor yapıdenetim bana

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-02-19 155834.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-19 155834.png
    81.2 KB · Görüntüleme: 19
Ancak I, T, L, U veya C kesitli perdelerde perdekolunun (veya kollarının) 4.5.4.5’i sağlayan bir bağ kirişli perde’nin perde parçası (veyaparçaları) olması durumunda, 4.5.3.2’de verilen koşul uygulanmayabilir şuanki perde kolu bu maddeye girmiyor mu ben mi yanlış yorumluyorum ?

PZ16 kısa başlık perdesi olarak tanımlanmalıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

PZ15 ve PZ16 perde grubu olarak tanımlanmalıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu perde grubu (PZ15 perdesi) X yönünde olduğu için X yönünde perde olarak devrilme momenti kontrollerinde dikkate alınır.
Y yönünde ise kısa başlık perdesi (PZ16)olduğu için devrilme momenti kontrollerinde dikkate alınmaz.

Ekran Alıntısı.PNG
Bu maddede belirtilen durum köşede birleşen perdeler için mi geçerli gövdede birleşen perdelerde de bu şartı uygulamak zorunda mıyız? Yönlendirilen şekilde farklı yorumlar yapılabilmektedir.

Geri