V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KADEMELİ RADYE TEMEL NASIL yapılır

kemalşimşek

Yeni Üye
Merhaba su deposu yapıyorum.

KADEMELİ RADYE TEMEL NASIL YAPILIR. İKİ FARKLI KOTTA BULUNAN RADYEYİ BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUM NASIL YAPABİLİRİM? ve PERDE BAŞLIĞINI OTOMATİK TANIMLMIYOR

kademeli radye temel yapmak istiyorum ancak radye kenarı çizigisi yaptığımda diğer radye üzerine taşırdığımda hata alıyorum.radye silinip taşırdığım kadar bir radye kalıyor.30cm radye kalıp diğer radyeler siliniyor.Dikey Radye yapabiliyor muyum?
birde 11m perde uzunluğu var 30cm perde kalınlığı perdeleri 5,5 metre de ikiye bölmediğim zaman şu hatayı alıyorum"her iki ucu birden yanal doğrultuda bir perde ile tutulu olmayan perdelerin kalınlığı,perde boyunun 1/30'undan küçük olamaz.TBDY 7.6.1.2(b)"
model de p12 perdesi 11metre,karşısında bulunan perde p15 ve p16 olarak ayırdığımda sorun kalkıyor.
birde perdelerin kolon başlıkları bir türlü çıkmıyor. 12fi/25cm ara veriyor perdeler kurtarmış olarak gözüküyor.
Bu sorunlara yardım edebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:
KADEMELİ RADYE TEMEL NASIL YAPILIR. İKİ FARKLI KOTTA BULUNAN RADYEYİ BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUM NASIL YAPABİLİRİM?

İki ayrı kotta tanımlanan radye temeller, perde ile birbirine bağalanabilir. Projenizde bu bağlantı yapılmış. Deformasyonlar veya yapı modeli incelenebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1778492023241.png
PERDE BAŞLIĞINI OTOMATİK TANIMLAMIYOR
Perde başlık bölgeleri aşağıdaki koşula göre düzenlenir. Projenizdeki perdelerde başlık bölgesi oluşturmaya gerek yok.

1778494191276.png
İsterseniz kullanıcı tanımlı başlık bölgesi oluşturabilirsiniz.
1778494327542.png
birde 11m perde uzunluğu var 30cm perde kalınlığı perdeleri 5,5 metre de ikiye bölmediğim zaman şu hatayı alıyorum"her iki ucu birden yanal doğrultuda bir perde ile tutulu olmayan perdelerin kalınlığı,perde boyunun 1/30'undan küçük olamaz.TBDY 7.6.1.2(b)"
Bu hata 11 versiyonunda düzeltilmiştir. Projenizde perdeler her iki ucunda da perde ile tutulu olduğu için bu kontrolün yapılmasına gerek yoktur.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim Yasin Bey.
Son olarak perdeye tutulmuş olarak gözüküyor kademeli temel ancak donatı detayları ayrı çıkıyor.
çizim aldığımızda üst kotta bulunan radye ve perdenin ek bölgesinde hiç donatı detayı verilmiş,tamamen ayrı olarak çalışmakta.
bu konuda temelleri birikte çalıştırmak adına ne yapabiliriz?
şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-05-12 143013.png
    Ekran görüntüsü 2026-05-12 143013.png
    38.8 KB · Görüntüleme: 3
Geri