V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kademeli temelde ilave donatı çok fazla

Mert ali

Yeni Üye
Merhaba herkese kolay gelsin
Uğraştığım projede(3b+z+5nk) 1.bodrum katta ve 3.bodrum katta radye temel olmak üzere kademe var
1.bodrum katta radye temelde çok fazla ilave donatı atıyor
Problemi bir türlü halledemedim bu konuda yardımcı olabilecek varsa sok sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba herkese kolay gelsin
Uğraştığım projede(3b+z+5nk) 1.bodrum katta ve 3.bodrum katta radye temel olmak üzere kademe var
1.bodrum katta radye temelde çok fazla ilave donatı atıyor
Problemi bir türlü halledemedim bu konuda yardımcı olabilecek varsa sok sevinirim
Modelle önerilerim;
--aşağıda kırmızı ile işaretlenen kalıp planında dış akslarda çerçeve oluşturunuz,
--mavi işaretlenen kısa kirişlerden kaçınınız,
--sınırlı çözüm yapmaya çalışmışsınız ama r katsayıları oluşmamış, böyle bir durumda binada r katsayıları ne ise onu girin, bu katsayıları emniyette kalmak için ben küçülterek kullanacağım derseniz r ve d katsayılarını azaltınız,
--perdelerde iki kat yüksekliğinde yatay toprak yükleri ve üst kademedeki radye temelden gelen sürşarj yükleri girilmemiş,
--zemininiz za görülüyor ama (taşıma gücü 40 t/m2 az gibi) İstanbul gibi bir yerde iki kat yüksekliğinde kademeli temeli olan binayı zemin kaya bile olsa bu şekilde modellemek uygun değil,

1785078250655.png
1785078359361.png

1785078395494.png

Merhaba hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim
Ama proje mimarisinden dolayı ve özellikle kirişli sistem olacağı için kırmızı olan bölgeyi çerçeve yapamıyorum
Yine aynı şekilde kısa kirişlerden kaçmam mümkün değil
Projenin zemin etüd değerleri elimde olmadığı için değerleri girmedim daha önceden de başka bi projede aynı problemleri yaşamıştım ve yine o projede de ilave donatılar çok sıkıydı
Aynı projeyi sta4cad ile çözen mühendis arkadaş bu şekil kademeyi rahatlıkla halletmişti
İdacadde kademe konusunda nasıl tasarım yapacağımı bilmiyorum açıkçası
Bu konuda yardım edersiniz çok sevinirim
Kusura bakmayın
@Ünver ÖZCAN

Geri