V11'i Online Satın Alın

Kademeli temeller

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sabit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: KADEMELİ TEMELLER

Asansör kuyusunun altında farklı bir kotta temel oluşturmak için radye döşemenizi tanımladıktan asansör çevre perdelerinin altına "döşeme boşluğu" komutu ile boşluk oluşturun. Daha sonra boşluk tanımladığınız bu yere radye döşeme kenarı ile kapalı bir alan oluşturun. Bu kapalı alana yeni bir radye döşeme yerleştirin. Radye döşeme özelliklerine girerek kotunu ayarlayın. Radye döşemelerin hesap aksları ve çalışma mesafeleri örnek projedeki gibi düzenlenebilir.

Teşekkürler Levent bey, anlaşılır açıklamanızın örnek le güçlendirilmesi çok güzel olmuş, devamını dileriz.

tesekkurler levent bey;

burda kedeme farkını perdelerle baglıyoruz ve bır uctanda bosta kalıyor . ancak bosta kalan ucu normal temele nasıl baglıyacaksınız bu sekılde. bunu programın çizim detayı olarak vermesi gerekmektedir.sadece asansör kuyusu degıl, asıl belli bi mesafeden sonra farklı bı kotta devam etmesı gereken temelleri nasıl cozecez. program buna nasıl bi çizim detayı verecek. kademeli temel derken detaylarıyla beraber çizim alabilmek gerekir.kot farkının oldugu bölgede geçiş detayını vermesi gerekir. daha önceden tek bi temel cözüp kot farkının oldugu yerde geçiş detayları verip kot farkının oldugu yerlerdeki düşey taşıyıcıların yukseklık ve etrıye cızımleını düzelterek halledıyordum ve bu cok ciddi zamanımı alıyor.

iyi çalışmalar diliyorum...

1-verilen örnekteki b-c aksları arasında radyenin donatıları gözükmüyor mesela 55q12 verilmiş radye üstü için bu 5.5 metrelik mesafeyi gösterir arada boşluk kalmış yani B-C AKSLARININ buraya donatı atmamış program

2- bu uygulamada perde radye birleşimi tam olarak sağlanmışmıdır?

3-kademeli radye döşemenin nasıl yapılacağını anlatabilecek bir idecad yetkilisi yokmudur?videolu da olabilir.

4- ya da yapılıp yapılamayacağını söyleyebilirmisiniz?

musamusa":3s5m226y' Alıntı:
1-verilen örnekteki b-c aksları arasında radyenin donatıları gözükmüyor mesela 55q12 verilmiş radye üstü için bu 5.5 metrelik mesafeyi gösterir arada boşluk kalmış yani B-C AKSLARININ buraya donatı atmamış program

2- bu uygulamada perde radye birleşimi tam olarak sağlanmışmıdır?

3-kademeli radye döşemenin nasıl yapılacağını anlatabilecek bir idecad yetkilisi yokmudur?videolu da olabilir.

4- ya da yapılıp yapılamayacağını söyleyebilirmisiniz?

Merhaba
1-Ekteki projede Levent bey Radye döşeme akslarını, çizimlerin daha düzgün olması açısından, Asansör kuyusunun sağ, sol / alt ve üst tarafından ikişer hesap aksı çizerek tanımlamış
Şuanki versiyonda kademeye ilişkin bir detay verilmemektedir.

2-Asansör kuyusu projesinde Paneller yüklerini asansör çukurundaki radyeye aktarmaktadır. 3B çerçeveden incelenebilir.

3- Kademeli radye sistemlerini tanımlayabilirsiniz. Radyelerin sınırlarını döşeme kenarları ile oluşturun,
Radye döşemeleri ve kotlarını tanımlayın.
Analiz Ayarları / Temel Sekmesinde Zemin Yapı etkileşimini dikkate al seçeneğini işaretleyin.
Sınır olarak aynı döşeme kenarını kullanan komşu radyeleri etkileşimli olarak çözebilirsiniz
Örnek Dosyadan inceleyebilirsiniz.

ide demo 6.0051 de açmadı sorun benim programdanmı acaba yoksa yüklü olan 6.0051 den daha yüksek bi versiyonda mı hazırlandı yasin bey

saygılarımla

Son versiyon 6.0053'tür. Firewall kullanıyorsanız programa internet erişim izni verin, yeni çıkan güncellemelerden sizi haberdar edecektir.

benimki tabi demo 6.0051 alt versiyonda kayıt yapsanız açmazmı gönderdiğiniz dosyayı yada açabileceğim şekilde göndereblirmisiniz teşekkürler

musamusa":3j2r7f6b' Alıntı:
ide demo 6.0051 de açmadı sorun benim programdanmı acaba yoksa yüklü olan 6.0051 den daha yüksek bi versiyonda mı hazırlandı yasin bey

saygılarımla

Musa bey merhaba

Proje 6.0053 versiyonda hazırlandı. Bu versiyon Demoyu indirmenizi öneririm.

teşekkürler 6.0053 indirdim ve projeyi inceledim.

burada kademeli radye temellerden şekli l biçiminde olanın (h-ı) ve (g-c) aksları keşimi arasında kalan küçük parçanın donatılandırılmadığını gördüm.o bölge için hesap aksı mı tanımlamalıyız? bir de kademenin temel aplikasyonda detaylandırılması ilerki versiyonlarda mı olacak? ya da bu konu üzerinde çalışılıyor mu?

teşekkür ederim

Sayın ideYAPI yetkilileri , Kullanıcı olmayan forum uyelerine "musamusa" gibi bu kadar fazla teknik destek vermenizi anlamıyorum. Adam besbelli kırık program kullanıyor. Bence forumdan diger uyeler kendisine isterlerse teknik destek versinler. Yok o ne zaman alacak ? , olacak mı ? . Sana ne be adam. Once kullanıcı ol ondan sonra hesap sor , ya da iste , ne isteyeceksen.

1-cassabotanik dostum 1 kırık program kullanmıyorum
2- sen idecad yetkilisimisin sana ne? idecad yetkilileri ister cevap verir ister vermez
3-5-6 milyarlık orjinal programı satın alabilecek kadar gücümüz var şükür
4-ben hakan bey ve ayşe hanımla ya da diğer idecad yetkilileri muhattap olmak isterim
5-bu sayfaya senin mesajlarını okumak için girmiyorum
6- idecad yetkilileri cevap vermek istemezler se de saygı duyarım.önemli değil bügüne kadar yardımcı oldukları için de teşekkür ederim.

Arkadaşlar burası bilimsel bir forum.Burada ki konuşmalarınız hiç bir bilim insanına yakışıyormu?
Sizler aydın insanlar olarak örnek olmalısınız.Lütfen bu tarz konuşmalardan uzaklaşınız.Burada bilgi paylaşınız!!!
Ne kadar soru sorulursa o kadar net bilgiye ulaşırsınız.Lütfen kullanıcı olsun olmasın farketmez bence.Önemli olan
kazandığımız bilgi.Lütfen insanlık gömleğinizi çıkartmayın!!!Saygılar...

arkadaşlar,
Mühendiskutlu nun dedikleri çok doğru bu tip tartışmaları ve uslupları bırakın. Burası bir bilimsel forum kahvehane değil. bizler isteklerimizi söylüyeceğiz. Sorularımızı soracağız. Yanıtlarımızı bazen yetkili arkadaşlardan alacağız, bazende diğer kullanıcılardan alacağız. Lütfen ağız kavgası yapmayın. Ben forumumu seviyorum, gün içinde devamlı bakıyorum, bilgi alışverişinde bulunuyorum bırakın herkes aynı işi yapsın. Kişilererin haklarına müdahale etmeyin..

Musa Bey, kademeli temellerin çizimleri şimdilik programda yok. İleride ekleyeceğiz, ancak şu an birincil önceliğimiz değil.

ideCAD forumda ideCAD kullanıcısı olsun olmasın, programı öğrenmek isteyen herkesin sorularına hem ideYAPI ekibi tarafından hem de değerli kullanıcılarımız tarafından yanıt verilmektedir. Forumumuz bilgi paylaşım alanıdır ve herkesin pozitif katılımıyla uzun zamandır eksikliğini duyduğumuz bir açığı kapatmaktadır. Forumda yöneltilen sorulara mümkün mertebe en kısa süre içinde yanıt verilmeye çalışılmaktadır ancak birinci önceliğimiz kullanıcılarımızın telefonla ve maille teknik servise yönelttiği soru ve problemlerin çözümüne yönelik hızlı bir biçimde yardımcı olmak, akabinde bu forumda kullanıcılarmızın projelerinde programla ilgili karşılaştıkları sıkıntılara ve sorulara çözüm bulmaktır. Ardından diğer katılımcıların soruları yanıtlanır.
Forum programı sıfırdan soru cevap yolu ile öğrenebileceğiniz bir platform değildir. Bunun için Türkçe kullanım kitaplarımız, sesli eğitim videolarımız, demolarımız ve demolar içinde de pdf formatında birebir kitap içeriği ile "bu nedir?" yardımlarımız bulunmaktadır. Sn. musamusa Hakan Bey'in sizi eğitime davet etme sebebi sorularınızdan sıkıldığımız veya yanıt vermek istememiz değil, sorduğunuz sorulardan birebir eğitime ihtiyacınız olduğunu düşünmemiz ve bu konuda ideYAPI'dan ücretsiz destek alabileceğinizi bilgisini size vermektir. Ayrıca kullanıcı kitabından, yönetmelikten veya eğitimde alabileceğiniz bilgileri de onlarca madde halinde burada sormak forumun kullanışlılığını azaltmaktadır, tek endişemiz bu yönde olmuştur yoksa size kimse foruma yazmayın diyemez lütfen paylaşımınıza daha önceki mesajımda yazdıklarım doğrultusunda devam ediniz. Değerli katılımlarından ötürü tüm forum üyelerine teşekkür ederiz.

ideYAPI ; olağanüstü toleranslı , demokrat ve paylaşımcı. Kendilerini kutluyorum. Fakat bu forumda sadece program kullanıcılarının ulaşabileceği sadece kullanıcıların soru sorabileceği ayrı bir bolum olmalı diye düşünüyorum. O zaman sayın "musamusa" da girer kullanıcılara ait ozel bölümden soru sorar. Tabi ücretsiz program eğitimi almak varken , forumdan programı öğrenmeye çalışmak da ayrı bir meziyet olsa gerek.

Aşağıdaki paragrafı ideYAPI'nın sitesinden aldım.

Tüm ideCAD kullanıcıları program satın alma tarihinden itibaren 1 yıl boyunca ücretsiz ve limitsiz , telefon , faks ve e-mail aracılığıyla ideYAPI teknik servislerinden teknik destek alma hakkına sahiptirler.

Kullanıcılar periyodik olarak tekrarlanan eğitim seminerlerinden de ücretsiz yararlanırlar. Seminerler ideYAPI , İstanbul ve Bursa ofisleri ve yetkili satıcı ofislerinde yapılır. Seminer tarihleri ve içerikleri için sol taraftaki Eğitim Seminerleri linkini tıklayınız.

Kendi ofislerinde eğitim almak isteyen kullanıcılar için ; bu hizmetin saat ücreti, 90 YTL + KDV olarak uygulanmaktadır. Eğer bu talep ideYAPI veya yetkili satıcıların bulunduğu şehirlerden farklı bir yerde olacaksa ulaşım ve konaklama bedeli ilave edilecektir.

ideYAPI ofislerinde düzenlenen eğitim seminerlerine katılım ücretsizdir.

Program kullanıcıları , programlara yönelik her türlü soru ,istek , beğeni ve şikayetlerini kullanıcı forumuna gönderebilirler. Foruma üye olmak için programı satın almış olmanız gerekli değildir.

Geri