V11'i Online Satın Alın

Kademeli temeller

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sabit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
burada projeyi çözdük ancak rijitlik katsayısı 7 den büyük olamz hatası alıyoruz acaba bu hata nasıl giderilecek

Re: KADEMELİ TEMELLER

merhaba
Temeldeki kademelendirme için girdiğiniz yada R katsayısı hesabını etkilemeyeceğini düşündüğünüz panelleri seçip özellikler menüsünden subasman perdesi seçeneğini işaretlemelisiniz.
Saygılarımla.

ara duvar çizimi

İnşaat Teknikeriyim İdecad ile yeni tanıştım,idecad 6 demo versiyonuyla alıştırma yapıyorum,kiriş ve akslardan geçmeyen ara bölme duvarları duvar çiz komutu ile istediğim mesafede nasıl yerleştirebilirim,offset komutunu kullanamıyorum bu işte yardım için teşekkür ederim.

Merhaba,

İşlemi çeşitli yöntemler kullanarak yapabilirsiniz.

O noktadan geçen geçici bir aks tanımlayabilirsiniz.

Lokal nokta tanımlayı kullanabilirsiniz.

Paralel referans işinize yarayabilir.

Levent Özpak":3rp38a1y' Alıntı:
Asansör kuyusunun altında farklı bir kotta temel oluşturmak için radye döşemenizi tanımladıktan asansör çevre perdelerinin altına "döşeme boşluğu" komutu ile boşluk oluşturun. Daha sonra boşluk tanımladığınız bu yere radye döşeme kenarı ile kapalı bir alan oluşturun. Bu kapalı alana yeni bir radye döşeme yerleştirin. Radye döşeme özelliklerine girerek kotunu ayarlayın. Radye döşemelerin hesap aksları ve çalışma mesafeleri örnek projedeki gibi düzenlenebilir.
Levent Bey
yaptığınız örnek çizimde temeli yatay yönde 2 aks ve dikey yönde 2 aks olarak tanımlamışsınız. yatay ve dikey yönlerde 3 er aks olması gerekmez miydi?
Saygılarımla.

Reform Group":13yuqipt' Alıntı:
Levent Özpak":13yuqipt' Alıntı:
Asansör kuyusunun altında farklı bir kotta temel oluşturmak için radye döşemenizi tanımladıktan asansör çevre perdelerinin altına "döşeme boşluğu" komutu ile boşluk oluşturun. Daha sonra boşluk tanımladığınız bu yere radye döşeme kenarı ile kapalı bir alan oluşturun. Bu kapalı alana yeni bir radye döşeme yerleştirin. Radye döşeme özelliklerine girerek kotunu ayarlayın. Radye döşemelerin hesap aksları ve çalışma mesafeleri örnek projedeki gibi düzenlenebilir.
Levent Bey
yaptığınız örnek çizimde temeli yatay yönde 2 aks ve dikey yönde 2 aks olarak tanımlamışsınız. yatay ve dikey yönlerde 3 er aks olması gerekmez miydi?
Saygılarımla.

Sayın Reform Group,

Projenin eklendiği versiyonda donatı aksları döşeme boşluklarını görmediği için bu şekilde tanımlama yapılmıştı. Sizin dediğiniz gibi Asansör kuyusu.cde projesinde 2-4 ve B-C aksları arasına 1 er adet daha hesap aksı tanımlayıp çalışma mesafelerini buna göre düzenlemek uygulama ve metraj açısından daha uygun olur. Analiz sonuçlarında ise bir değişiklik olmaz.

Geri