rapor aldığımda malzeme sınıfı ahşap gözüküyor HI profili seçtim nasıl yapmalıyımKalıp iskelesi hesabı nasıl yapılır? El ile hesap sırası Döşeme altı kalıp için aşağıda verilmiştir.
Döşeme Ahşap Kalıp iskelesi Örnek Hesabı
Ekli dosyayı görüntüle 22578
Ekli dosyayı görüntüle 22579
Ekli dosyayı görüntüle 22580
Ekli dosyayı görüntüle 22581
Ekli dosyayı görüntüle 22582
Ekli dosyayı görüntüle 22583
Ekli dosyayı görüntüle 22584
Ekli dosyayı görüntüle 22585
Raporlar sekmesinde sağ tarafta yer alıyor.bi de raporu var diyorsunuz. bulamadım ben nerde acaba
tesekkurlerRaporlar sekmesinde sağ tarafta yer alıyor.
Arkadaşlar benim şöyle bir sorum var; Kalıp iskelesinin, betonarme projeyi yapan İnşaat Mühendisi ile ne alakası var?
Kalıp ekipmanları, çeşitli üreticiler tarafından üretilen ve özellikleri değişken olan malzemeler. Üretici firmaların bu hesapları şantiye için vermesi gerekmez mi? Şantiyede uygulayıcı mühendis arkadaşların üretici firma verilerine göre uygulamayı doğru yaptırmak gibi bir sorumluluğu varken bence proje mühendisinin konuyla hiç alakası yok!
Tabi şöyle bir durum var; kalıpla ilgili şantiyede bir sorun olduğunda içeri atılacak bir İnşaat Mühendisi lazım! Günah keçisi lazım.
Bana ne kardeşim X firmanın ürettiği kalıp iskelesinden !!!
özellikle dış cephe iskele hesabı ve projesi ile ilgili dediklerinize aynen katılıyorum. inşsaat kalıbı için ise türkiye'de yaygın olarak uygulanan (gelişmiş kalıp sistemleri dışında ) iki türlü kalıp sistemi var.Amerika'daki bir ofis ile görüşmekteyim. Orada yaygın olduğu için olarak ahşap hesapları falan yapıyorlar. Bir tek bağlantı parçasının bile hesabı yapılmaz. Üretici kataloğu referans gösterilerek projeye eklenir. Betonarme yapılar için iskele hesabı yapılmaz. Orada müteahhit anlaştığı iskele firmasının hesaplarını belediyeye onaylatır. Çelik yapılarda kullanılan hazır gerdirme aparatları üzerine gelen yüke göre üretici kataloğundan seçilir. Çünkü bu tarz elemanlar firmadan firmaya farklılık gösterir. Bunların hesabını vermek firmanın sorumluluğudur.
Dış cephe iskelelerinde de öyle değil mi? En az 5-6 tip cuplock iskele var. Hepimiz dış cephe iskele hesabı yapıyoruz. Hangimizin iskelesi yerinde uygulandı ?
Kalıp iskelesi için acaba kaç şantiyede çelik dayama H20 kiriş falan kullanılıyor ? Şimdi programda hesaplar bunlara göre yapılacak.
test sürece tahmini ne kadar sürecek.Kalıp iskelesi çizimleri Arge süreci tamamlanmış ve test sürecine başlanmıştır. Testler tamamlandığında güncelleme duyurulacak ve aktif hale getirilecektir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Kesinlikle katılıyorum. Bu konu ilk duyurulduğunda da burada görüşümü belirtmiştim. Bize ne dayatılırsa onu yapıyoruz. Yazılımlar da hemen adapte oluyor bu işe. Sorumluluk bilmeyen o kadar çok meslektaşımız var ki kimsenin umurunda değil. Nasıl olsa yazılım hesaplıyor diye bakıyor.Arkadaşlar benim şöyle bir sorum var; Kalıp iskelesinin, betonarme projeyi yapan İnşaat Mühendisi ile ne alakası var?
Kalıp ekipmanları, çeşitli üreticiler tarafından üretilen ve özellikleri değişken olan malzemeler. Üretici firmaların bu hesapları şantiye için vermesi gerekmez mi? Şantiyede uygulayıcı mühendis arkadaşların üretici firma verilerine göre uygulamayı doğru yaptırmak gibi bir sorumluluğu varken bence proje mühendisinin konuyla hiç alakası yok!
Tabi şöyle bir durum var; kalıpla ilgili şantiyede bir sorun olduğunda içeri atılacak bir İnşaat Mühendisi lazım! Günah keçisi lazım.
Bana ne kardeşim X firmanın ürettiği kalıp iskelesinden !!!