Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kalem ayarları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan badman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
badman":rksd7qcb' Alıntı:
Merhabalar ekteki resimde ki gibi kalınlıkları ayarlamak istiyorum nasıl yapabilirim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,
Eklediğiniz resimdeki gibi çizgilerin ekranda kalın görünmesini istiyorsanız, İlgili objenin özelliklerinden Çizgi kalınlığını değiştirebilirsiniz. Çizgi kalınlığı çizim çıktılarındaki kalem kalınlıklarını etkilemez.

Programdan çıktı alırken kalem kalıklarını düzenlemek istiyorsanız, "Ayarlar/Kalem ve Renk Ayarları" satını tıklayınız. Çıkan ekranda donatı çizgisine ait rengin kalem kalınlığını değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ç_k.png
    ç_k.png
    20.1 KB · Görüntüleme: 751
  • k_k.png
    k_k.png
    31.4 KB · Görüntüleme: 751
Merhaba bu konuyla ilgili bir değişiklik var mı? Kalıp planı hazırlarken tarama seçenekleri olduğu gibi çizgi kalınlığı seçenekleri de olursa çok güzel olur.

Çizgi kalınlıkları kullanılan renklere bağlıdır. Planda kullandığınız renkler, kalıp planında da kullanılır.
Örneğin kolon ayarlarında renk üzerine mouse sol tuş ile tıklarsanız renk seçimi yapabilirsiniz.
mouse sağ tuşu ise bu renkgin kalem numarasını ve kalem kalınlığını gösterir. İsterseniz kalem no'yu buradan değiştirebilirsiniz.
Bu işlemi yaptığınızda bu rengi kullanan tüm elemanlarda seçilen kalem kalınlığı kullanılacaktır.
1748001402542.png
Yardım sayfalarını inceleyiniz.

Planları aktardığımda çizgi kalınlığı default olarak gözüküyor, bunu tekrar dwg dosyası üzerinden düzenliyorum.

ideCAD’de DWG export edildiğinde CTB uzantılı olarak bir dosya daha oluşturulur. Bu dosya renk ve kalem kalınlığı ayarlarını içerir.
Yardım sayfasını inceleyiniz

Geri