Önerilerim;SORUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZÜME ULAŞTIRAMADIM.PROJE EKTE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Birinci öneriniz geometri kontrolünde kaset döşeme hatasını çözemedim asıl sorunumÖnerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltin,
--temel katında döşeme olmadığı için kat olarak girmeyin,
--r seçiminizi sihirbazdan giderek her iki yönde a11 seçin,
--Merdivenler mesnetlenmemiş,
--merdivenin altına temel yapın,
--eklediğim kalıp planındaki gibi kolon ilavesi yapın,
--ekte kalıp planında gösterdiğim kirişlerin yükseklikleri artırılmalı, diğerleri de kurtarmazsa artırılabilir,
--temel kirişlerinde saplama yapmayın,
--1. kat tavanında duvar yüklerini kaldırabilir döşeme yüklerini azaltabilirsiniz,
--kaset döşemede kaset boşluklarını aynı hizaya getirip, x yönünde yandaki kaset döşeme ile mütemadi olacak şekilde hesap tipik diş belirleyin,Birinci öneriniz geometri kontrolünde kaset döşeme hatasını çözemedim asıl sorunum
--5 aksındaki temeli kaldırıp, s17-s06, s20-s06 birleştirebilirsiniz,nasıl bir temel tasarımı önerirsiniz
bu seçeneği işaretlemenize gerek yok. konu ile ilgili analiz ayarlarında iken f1 tuşuna basıp bilgi alabilirsiniz.birde analiz sihirbazında kesme güvenliği ve basit konsol döşemeleri dikkate al seçeneği işaretlenmesi kesinlikle gerekiyor mu
size örnek olması için tipik döşeme, temel, merdiven düzenlemesi yaptım, merdiven üst kotu kata oturmuyor ara kat sahanlıkları ile birlikte kot ayarlaması size kaldı.geometri kontolünde tipik döşeme hatasını bir türlü gideremedim
tk11 mütemadi temeli silin, yukarıdaki dik ikonu aktif hale getirip tekrar girin, düzeliyor.Ünver bey örnek amaçlı düzenleyip yüklediğiniz planda küçük açılı obje hatası veriyor düğüm noktalarını düzenledim çözüme ulaşamadım rica etsem kontrol ederseniz çok sevinirim.
Ünver bey dediğinizi yaptım geometri kontrolünden hata kalkıyor fakat yine analizde düğüm noktası hatası vermeye devam ediyor.Geometri kontrolü yapın diyor geometri kontrolüne giriyorum hata gözükmüyor düğüm noktalarını değiştiriyorum devam ediyor hatatk11 mütemadi temeli silin, yukarıdaki dik ikonu aktif hale getirip tekrar girin, düzeliyor.
sorun merdiven ile alakalı kaldırınca analiz aldı sebebi nedir acaba?