kaset döşeme donatı detayı

Herkese iyi çalışmalar. 9. kat kalıp planı asmolen döşemelerimde kaset açılımlarında donatı detayı görünmüyor. Projemi ekledim. Hesap akslarını silip yeniden attım ama düzelmedi. Yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • 1..cde
    6 MB · Görüntüleme: 9
Kaset döşeme ile ilgili geometri kontrolündeki hataların düzeltilmesi gerekiyor. Ekteki projeyi inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1684417850942.png

30cm saçak kısmındaki döşemeleri kaset döşeme olarak tanımlamışsınız. Bu döşemelerdeki bir yöndeki kaset döşeme dişleri (alın kirişleri) herhangi bir kirişe mesnetlenmiyor. Saçakları plak döşeme olarak modellemeniz daha uygun olabilir.
Bu şekilde devam edecekseniz mesnetlenmeyen kaset dişlerinde otomatik çizim verilmemektedir. 2B çizim araçlarını kullanarak çizimleri düzenleyebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • kasetdoseme.cde
    5.9 MB · Görüntüleme: 2
Saçakta asmolen gelen kısmı asmolen devam etmek aynı devam ettirmek plak olan kısmı plak devam ettirmek daha doğru degil midir? Görüşlerinizi merak ediyorum.
 
Saçak döşemelerinin kaset döşeme olarak yaptığınızda bir yöndeki dişler boşa basıyor, dişler mesnetlenmediği için bu şekilde öneride bulundum. Dolgu malzemesi olarak asmolen tuğla kullanılacaksa konsolda bi ekstra bir ağırlık olacak. Bundan dolayı plak daha uygun olabilir. İki şekilde de modellenip uygun olanda karar verilebilir.
 
Geri
Üst