V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kaset döşemelerde hatalı tipik diş sürekliliği

Y.NRN

Yeni Üye
Asimetrik bir binada kaset döşeme sürekli tipik diş nasıl belirlenmeli ve geometri kontrolünde hata alınmamalı. Tasarımında tipik diş belirlenirken yatayda ve düşeyde 1 adet tipik diş seçilebiliyor. Fotoğrafta bulunan d21 döşemesi yatayda d24-d22 ile aynı zamanda yine d21 döşemesi yatayda d25 -d22 döşemesi ile sürekli. Bu durumda sürekli tipik kiriş seçimini ikisi içinde aynı anda yapamadığım için geometrik kontrol hatası alıyorum yardımcı olur musunuz.

Ekli dosyalar

30x30 kolon boyutları küçük ve açıklıklarınız büyük, kalıp planınız düzensiz.
Tasarımınızı düzgün dörtgen döşemeler oluşturacak şekilde düzenlemeye çalışın
Kaset döşemelerde yatay ve düşey olarak birer adet tipik diş tanımlayabilirsiniz.
Bir yönde birden fazla tipik diş tanımlayamadığınız için bu uyarıyı almanız normal
Mümkün olduğunca geometri kontrolündeki uyarıları düzeltin.
Geometri kontrolünde tipik diş kontrolleri ile ilgili verilen hatalar raporlarda listelenmez.
Düzeltemediklerinizi dikkate almayın.
Kaset döşeme dişleri ana kirişlere bağlanmalıdır. Her iki ucu boşta kaset/nervür dişi modellenmemelidir.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama ;
1)30x30 kolon olma sebebi analiz öncesi olduğu için kolonları analizden sonra aldığı kesme doğrultusunda büyüme yönlerini belirliyorum.
2)Mimari tasarımdan kaynaklı dikdörtgen döşemeler yapamıyorum maalesef en uygunu bu.
3)Bu projede de bulunduğu gibi merdiven sahanlığında bulunan konsol döşemeleri konsol çalışma olacak şekilde yani üç ayrı döşeme yaptım ve konsolları önceki döşemeden tali kirişler sürekli olacak şekilde tasarlamak mı yoksa buradaki sahanlığı tek döşeme olacak şekilde tasarlamak mı gerçeğe yakın sonuç verir

Ekli dosyalar

• 1777916862786.png
    1777916862786.png
    332.9 KB · Görüntüleme: 14
Geri