Kaset ve kirişli karma çözümde kirişin kolon ile kenetlenme boyu hatası

Merhabalar, kaset ve kirişli karma çözümde kirişin kolon ile kenetlenme boyu hatasını alıyorum. 2 metre konsol çıkmalar var. Bu şekilde çözüm sizce sorun olur mu?
Çözüm ve tavsiyelerinize açığım.
 

Ekli dosyalar

  • kamer.cde
    7.6 MB · Görüntüleme: 17
Merhaba, kiriş kenetlenme boyu hatasını beton kalitesini c30 a yükselterek giderebiliyorsunuz fakat kolon-kiriş birleşim kesme güvenliği hatasında da kirişlerin boyutlarını arttırmanın yanı sıra kolon boyutları da artmakta. temel gerilmelerini ortalama gerilmeye göre yaptırmayınız. kritik olanlar temelde maksimum gerilmelerdir, ortalama gerilmeyi işaretlemeyi kaldırdığınızda sağlamadığını göreceksiniz ve bunun için radye temele gerilmelerin fazla olduğu yerlere ampatman verilmelidir. modelinizde radye temelde radye ilave-1 ve radye ilave-2 görsellerinde görüldüğü gibi çok fazla ilave donatı alanları ve metraj görselinde olduğu gibi şu haliyle 20 tona yakın demir metrajı çıkacaktır.
-yapıyı plak döşeme çözerek, beton kalitesini c30 seçerek, radye temelde 15-20 cm civarı ampatman çıkılarak ve kolon kiriş birleşim kesme güvenliğini sağlamak adına x yönünde alt ve orta noktalarda kirişler 2.5 cm orta noktaya doğru kaydırılarak metraj-2 görselindeki gibi minimum 5 ton demir tasarrufu sağlanmıştır.
-konsol döşemelere 500 kg/m2 hareketli yük tanımlanmıştır, diğer bütün döşemelere 200 kg/m2 yük girilmiştir, merdiven döşemesi hariç.
-üst kattaki kirişlerin üzerine basan duvar olmadığı varsayılarak kiriş duvar yükleri kaldırılmıştır fakat projenizde varsa siz eklemelisiniz.
-bölme duvar yükleriniz projede mevcutsa onu döşemelere çizgisel yük olarak veya döşeme alan yüküne dönüştürerek döşemelere tanımlamalısınız.
-merdiveni de yapıyla birlikte modelleyiniz.

öneri projem ektedir. kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • KAMER ÖNERİ-PLAK.cde
    7.3 MB · Görüntüleme: 8
  • RADYE İLAVE-1.PNG
    RADYE İLAVE-1.PNG
    25.3 KB · Görüntüleme: 31
  • RADYE İLAVE-2.PNG
    RADYE İLAVE-2.PNG
    26.2 KB · Görüntüleme: 27
  • METRAJ.PNG
    METRAJ.PNG
    5.8 KB · Görüntüleme: 28
  • METRAJ-2.PNG
    METRAJ-2.PNG
    5.7 KB · Görüntüleme: 34
Geri
Üst