Kazık Temel

Merhaba , projemde kazık temelleri yerleştirdim ancak üzerine gelen yüklere bakmak istediğimde kazıkları tanımlamımış gibi yükler 0 görünüyor. Yardımcı olabilir misiniz acaba ?
 

Ekli dosyalar

  • soru ni.cde
    18.8 MB · Görüntüleme: 24
Projenizde iki blok mevcut. Soltaraftaki bloıkta radye altında kazık tanımlanmadığı için analiz tamamlanmamakta. Sol tarafatki bloğu silip, ayrı proje dosyasında modelleyiniz. Bu durumda analiz tamamlanacak ve kazık tesirleri hesaplanacaktır.
İlave olarak;
-Bodrum katta asansör perdelerinin olduğu yerde üst üste perdeler tanımlanmış. Radye temeli asansör çukuru olmadan düz olarak modelleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-Zemin katmanları diyaloğunda zemin bilgileri için sanırım default değerler kullanılmış. Bu bilgilerin zemin raporundaki bilgilere uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm.
- Analiz Ayarlarında göreli öteleme kontrolü "Duvarlar ve cephe elemanları yapıya esnek derzler ile bağlı veya duvarlar çerçeveden bağımsız (4.9.1.3.b)" seçeneğine göre çözüm yapılmış. Yapılacak uygulamada dolgu duvarlar çerçeve elemanlara tamamen bitişik ve arada derz veya bağlantı yok ise, "Esnek derz ve bağlantı yok, tamamen bitişik" seçeneğine göre analiz yapılması uygun olur.

1672303606583.png
-Rijit bodrum katı/katları olan yapılarda iki yükleme durumlu hesap yöntemine göre çözüm yapılması önerilir.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst