V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kesit tesirleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kobisan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki bu sekılde kucuk kirişler çıkıp uclarını sabit mafal atsam olur mu

Ekli dosyalar

• aa.jpg
    aa.jpg
    110.7 KB · Görüntüleme: 482
peki bu sekilde kucuk kirişcikler çizıp uclarını sabıt mesnet yapsam olur mu.Halı hazırdakı kolon varmıs ve o ksımlardan mesnetlenmıs gıbı proğrama tanıtsam sıkıntı cıkar mı

Ekli dosyalar

• aa.jpg
    aa.jpg
    110.7 KB · Görüntüleme: 481
çizerek gönderdim ama gitmedi sanırsam bırlesim yerlerınden kucuk kırıscıkler çizip uclarını sabıt mafsal atıp karelaj sıstemının tutulu oldugunu tanıttım proğrama bunda bir skıntı var mı

hocam cok soru sordum ozur dılerım vaktınızı aldım ama benım yaptıgım sekılde kırıslerın uclarına mesnet atsam olmuyor mu ıllakı alın levhalı birleşim mi girmem gerekıyor.kolonlar zaten halı hazırda var ben sadece mesnetleyıp saglamlama yaptıgım yerlere mesnet atıyorum tekrardan ksura bakmayın kolay gelsin.

Merhaba;

Doğru tanımlama yaptıysanız bir sorun olmaz. Sorun olup olmadığını anlamak için analiz edin, analiz sonrası perspektif ekran sağ tuş analiz görüntüleme deformasyonlar sekmesinden modal sonucları ve G+Q düşey yüklemesindeki yapı davranışına bakınız. Birde kesit tesirlerinden moment diyagramını kontrol ederseniz sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Sorun olduğunu düşünüyorsanız çizim değil kontrol için model gönderiniz.

İyi Çalışmalar.

HAYIRLI KOLAY GELSIN HERSEYI AYNI BİRİ ALIN LEVHALI BİRİ SABİT MESNETLİ DEDIKLERINIZI DE KONTROL ETTIM SADECE EKSENEL YUKLE ALAKALI SIKINTI GORDUM SIZ DE KONTROL EDIP BENI BİLGİLENDİRIRSENIZ SEVINIRIM.BU SEKILDE SABIT MESNETLI OLUR MU OLMAZ MI BU KONUDA DA BENİ AYDINLATIRSANIZ CUNKU SABIT MESNETİ BAZI DURUMLARDA KULLANIYORUM.

Ekli dosyalar

Mesnetli modeliniz uygun olabilir, ancak kullandığınız alın levhalı birleşim makaslar için üretilen birleşim yani eksenel yük aktaracak şekilde ayarlı ve ilgili uclarında mafsal mevcut, bu nedenle iki modelinizin sonuçları aynı olamaz. Sabit mesnetli olması gerekiyor ise 2 model ile çalışmayınız sadece mesnetli model ile devam edebilirsiniz.

Geri