Meryem hanım ben bunu kabataslak kafamdan önerdim. Buradaki hedefiniz tek parametre olmamakla birlikte burulma düzensizliğinizi düşürmek. Şuan yeni attığınız örnekte burulma düzensizliği katsayılarınız 1,77 ve 1,69. Bu değerler yüksek değerler, bu katsayılar yapınızda ekstra kesit tesirleri yaratıyor, benim demek istediğim burulmayı düşürüp daha dengeli bir sistem kurarsanız -en azından 1,40 seviyelerine düşerseniz- daha az kesit tesiriyle karşılaşacağınız için sisteminizdeki diğer sorunlar bertaraf olabilir. Olmazsa başka çözümler düşünülebilir. Ben size bu yerleşimi üstün körü gösterdim siz perde boyutlarıyla oynayarak rijitlik merkezi(RM) ile kütle merkezini(KM) çakıştırmaya çalışmalısınız mümkün mertebe. Mesela alta akstaki perdelerinizi biraz daha büyütebilirsiniz. Sol taraftaki perdenizi biraz daha büyütebilirsiniz vs. Taşıyıcı sistemi kurmak sizin insiyatifinizde. Ayrıca geometrik hatalarınız halen gözüküyor, buda analizin sağlıksız olmasına yol açabilir, forumdaki yetkililer ve arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir bu hususta.
Kiriş boyutlarınızı derin olarak kullanma fırsatınız varsa derin olarak kullanın. 60/40 değilde 40/60-30/60 vs.