kesme güvenliği sağlanmıyor

Zaten yorum yapmış mıydım bu yapıya bilmiyorum fakat yapınızın üst tarafında gereksiz perde yığılması var. Eğer bunları işlevsel olarak yapmak zorundaysanız yapının alt kısmına denge sağlayacak şekilde perde koyup, burulmayı azaltıp tekrar analiz yaparsanız sağlıklı olacaktır. Geometri hatalarınızı da düzeltmelisiniz belirtilmişti diye hatırlıyorum bu sorun.
 
Meryem hanım burulma katsayınızı kaçlara indirdiniz, denediğiniz sistemi de atar mısınız? Mimari gördüğüm kadarıyla simetrik ve basit bir tasarıma izin veren bir yapıda. Yapının kenarlarına 2 şer perde ekleyerek, merkezdeki perdeyi kaldırarak bir taşıyıcı sistem çözümü düşünülebilir.
 
Denediğim projeyi silmişim mimari proje 2b olarak mevcut bana yardımcı olabilir misiniz nereye koyacağımı perdeleri donatılarım iyi mi kiriş ebatlarım vs. yardımcı olursanız çok sevinirim @insan
 

Ekli dosyalar

  • 1 KISIMM.cde
    9.4 MB · Görüntüleme: 5
Kiriş ebatlarınız bence çok mantıklı değil ama tabi sizin tercihiniz bu. 8 metre açıklık için 40 cm derinlik bana çok mantıklı gelmiyor. Bunun haricinde projeyi baştan deneme vaktim maalesef yok, ilk etapta şöyle deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Bunun haricinde bana sorarsanız R katsayıları da daha düşük alınmalı bu asmolen sistem için ama piyasada kaset döşeme diye geçtiğinden böyle bir anlayış var buda farklı bir konu.


1698833028190.png
taşıyıcı sistem seçiminde birçok parametre olduğundan benim aklıma bir seçenek, buralara perde ekleyip burulmaya bakabilirsiniz. Bu sizin insiyatifinizde.
 
dediğiniz şekilde yaptım fakat yine problemli napmam gerekir kiriş ebatlarım kaç olmalı ki
 

Ekli dosyalar

  • JLKKLL.cde
    16.2 MB · Görüntüleme: 5
Meryem hanım ben bunu kabataslak kafamdan önerdim. Buradaki hedefiniz tek parametre olmamakla birlikte burulma düzensizliğinizi düşürmek. Şuan yeni attığınız örnekte burulma düzensizliği katsayılarınız 1,77 ve 1,69. Bu değerler yüksek değerler, bu katsayılar yapınızda ekstra kesit tesirleri yaratıyor, benim demek istediğim burulmayı düşürüp daha dengeli bir sistem kurarsanız -en azından 1,40 seviyelerine düşerseniz- daha az kesit tesiriyle karşılaşacağınız için sisteminizdeki diğer sorunlar bertaraf olabilir. Olmazsa başka çözümler düşünülebilir. Ben size bu yerleşimi üstün körü gösterdim siz perde boyutlarıyla oynayarak rijitlik merkezi(RM) ile kütle merkezini(KM) çakıştırmaya çalışmalısınız mümkün mertebe. Mesela alta akstaki perdelerinizi biraz daha büyütebilirsiniz. Sol taraftaki perdenizi biraz daha büyütebilirsiniz vs. Taşıyıcı sistemi kurmak sizin insiyatifinizde. Ayrıca geometrik hatalarınız halen gözüküyor, buda analizin sağlıksız olmasına yol açabilir, forumdaki yetkililer ve arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir bu hususta.
Kiriş boyutlarınızı derin olarak kullanma fırsatınız varsa derin olarak kullanın. 60/40 değilde 40/60-30/60 vs.
 
Geri
Üst