kiriş açılımlarını göremiyorum. belli kirişlerin veriyor bazılarını vermiyor.

HulisiKayaci

Yeni Üye
Merhabalar kolay gelsin. Kiriş açılımlarını göremiyorum. Belli kirişlerin veriyor bazılarını vermiyor. Neden olabilir ? İlgilenenlere çok teşekkür ederim. Geometrik kontrolleri gördüm onları düzelteceğim. Bu kısma takıldım.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhaba,

Bazı kirişlerin açıklıklarının 12 metreyi geçmesinden oluşan bir durum söz konusu... Betonarme/Parametreler/Genel Betonarme Parametreleri diyaloğunda "Daha kısa donatıları birleştir" satırına 1400 cm gibi bir değer yazın.(Veya satırın önündeki işareti kaldırın) Analiz yapın.
Kiriş açımlarını aldıktan sonra 12 metreyi geçen donatılarda düzenleme yapmayı unutmayınız.

Diğer bazı notlar;
D1-2-3-4-9-10-11-12 döşemelerinin sınırları hatalı (döşemelerin kenarları panel objeleri olarak görülüyor. Döşemeleri silip tekrar tanımlayın.
A-1-2 aksları üzerindeki bağ kirişlerinin kotu hatalı.

İyi çalışmalar
 
Merhaba,
Projemde 1. kat tavanında kubbenin oturması için yapmış olduğum dairesel kiriş ve bir adet normal 30/60 lık kiriş çizim alırken kiriş açılımlarında gözükmüyor dairesel kirişi yaparken geometrik kontroldeki oluşan hatalardan ötürü break komutuyla ayırdım acaba bu dediğim dairesel kirişlerin kiriş açılımında gözükmeme sebebi nedir ? nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • proje.cde
    3.6 MB · Görüntüleme: 9
Merhaba
Yay kirişler ile birlikte diğer kirişlerin de aynı kolonlara bağlanması standart dışı bir konstrüksiyon. (Ayrıca kolon kiriş birleşim kesme güvenliği kontrolünde de bu birleşimlerin özel olarak incelenmesi uygun olur.)

1653561982693.png

Bu durumda
-Yay kirişler yerine döşeme kenarı modellenip, kubbe döşemeye oturtulabilir...
-Mimar tasarım izin veriyorsa yay kiriş ve kubbe diğer kirişlerle süreklilik oluşturmayacak bir kot değeri ile yukarı kaldırılabilir...

Not:
Zemin kattaki merdivenin alt kolu döşeme veya kirişe bağlanmıyor.

1653564077461.png

İyi çalışmalar
 
levent bey dediğiniz gibi kubbenin altına döşeme kenarıyla döşeme attım kubbeyi döşemenin üstüne oturttum. Bu tarz uygulamalar yapılıyor mu pek bilginiz var mıdır ?
 
Geri
Üst