V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş donatı detayları gözükmüyor

ayshe59

Yeni Üye
Herkese merhaba
Kiriş çizimlerim gözükmüyor ve donatı metrajı hesapladığımda devasa sonuçlar çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Aynı projede sürekli temel çizim detaylarında donatılar hatalı perde isimler farklı çıkıyor , sebebi nedir acaba? 1741345990586.png

Son düzenleme:
5 aksında böldüğünüz sürekli temeller tek parça haline getirin. Birleştir komutu kullanılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1741351556277.png

P06 perdesinin altındaki sürekli temelleri , perdenin düğüm noktalarına taşıyınız.
1741351662802.png

Analizden sonra 5 Aksındaki sürekli temel çizimini almadan önce hatalı dikine saplanan elemanların düğüm noktalarını 5 aksından uzaklaştırın.
Aşağıdaki örnekteki gibi. Sadece bu temeli seçin ve seçili elemanlar ile sürekli temel çizimi alınız.
Daha sonra yapılan işlemleri geri alarak modeli tekrar olması gerektiği hale getirin.
Bu durumu notlarımıza alıyorum.
1741354430695.png

Versiyon 10 kullandığım için attığınız dosyayı açamıyorum, birde projede değişiklik yapmıştım. Acaba buradan düzeltseniz olur mu?

Ekli dosyalar

öneri proje benden bu kadar. bodrum grup perde ve kolon perde kenetlenme boyu sağlanmıyor (3 adet) gibi hatalar için arkadaşlardan yardım alabilirsiniz. asıl sorunuz kiriş çizimlerinin açılmaması ve donatı yoğunluğuydu. gerçi burada da fazla mevcut projede ton yönünden 5 haneli, bu projede 4 haneli.

Ekli dosyalar

perdelerde orta bölge donatı çapları bazılarında 10luk, bazılarında 12lik olmuş. 10luğu kaldırıp 12lik seçiniz farklı olmasın. metrajda artış olmuyor.

Geri