V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kiriş donatı yerleşimi

Merhabalar
K14 Kirişlerimde normalde olmaması gerekenden fazla aşırı donatı yığılması mevcut 7 fi 14 lük donatı tasarımı yapmış ve ben ilk defa rastlıyorum bunun nedeni nedir?Ve bazı perdelerimde yukarı katlara çıkıldıkça donatı artıyor parametrelerden ayar yaptım ama olmadı ve diğer hatalarımı düzeltemedim yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
-- Bazı elemanlarda C25 beton kullanılmış. (Yeni bir beton sınıfı oluşturmayın, C25 default ayarı olan beton sınıfını C30 yaparak ilerleyin)
-- Döşeme kalınlıkları farklı olan döşemeler var, tekrardan gözden geçiriniz.
-- Perdelere bağlanan kirişlerin düğüm noktalarını, perdenin içine kadar götürmeyin. İç kısımda olsun düğüm noktaları.
-- Geometri kontrolünde üst üstte olan kirişler var, silip tekrardan modelleyin.
-- İki yükleme duruma göre analiz ediniz. (TBDY 4.8.5)
-- Donatı seçimlerinde tek bir donatı seçerek analiz yapabilirsiniz. (Temelde 12'lik donatı bulunuyor.)
-- Çatı katındaki döşeme üzerine minimum 0.15 tf/m2 hareketli yük tanımlayın.
-- Bodrum kat perdelerine toprak yüklerini tanımlayın.
-- Merdivenleri mesnetleyin.
-- Kiriş üzerindeki hareketli yükleri kaldırabilirsiniz.
-- Kirişlerde pilyesiz dizaynı öneririm.
-- Perdelerde, donatı tasarımı, "kullanıcı tanımlı başlık uzunluklarını" tüm katlarda aynı ölçüde yapmanızı tavsiye ederim. (Minimum perde uzunluğunun %20'si kadar yapmanız yeterlidir.) 150 cm perdede 50 cm başlık yapabilirsiniz.

-- Bazı elemanlarda C25 beton kullanılmış. (Yeni bir beton sınıfı oluşturmayın, C25 default ayarı olan beton sınıfını C30 yaparak ilerleyin)
-- Döşeme kalınlıkları farklı olan döşemeler var, tekrardan gözden geçiriniz.
-- Perdelere bağlanan kirişlerin düğüm noktalarını, perdenin içine kadar götürmeyin. İç kısımda olsun düğüm noktaları.
-- Geometri kontrolünde üst üstte olan kirişler var, silip tekrardan modelleyin.
-- İki yükleme duruma göre analiz ediniz. (TBDY 4.8.5)
-- Donatı seçimlerinde tek bir donatı seçerek analiz yapabilirsiniz. (Temelde 12'lik donatı bulunuyor.)
-- Çatı katındaki döşeme üzerine minimum 0.15 tf/m2 hareketli yük tanımlayın.
-- Bodrum kat perdelerine toprak yüklerini tanımlayın.
-- Merdivenleri mesnetleyin.
-- Kiriş üzerindeki hareketli yükleri kaldırabilirsiniz.
-- Kirişlerde pilyesiz dizaynı öneririm.
-- Perdelerde, donatı tasarımı, "kullanıcı tanımlı başlık uzunluklarını" tüm katlarda aynı ölçüde yapmanızı tavsiye ederim. (Minimum perde uzunluğunun %20'si kadar yapmanız yeterlidir.) 150 cm perdede 50 cm

Serdar bey merhabalar
Pilyesiz dizaynı yapı denetim kabul etmiyor döşeme kalınlıklarını kendim yaptım çünkü hata veriyor merdiven de akıllı mesnet ile mesnetleniyor

Geri