V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kiriş nmax aşıyor

mehmet kara

Yeni Üye
merhaba
2. bodrum kirişlerimde nmax hatası alıyorum
projede beton sınıfını c30 yaptım . kiriş boyutlarını artırdım yinede olmadı fakat radye temeli silip analiz yapınca hiçbir sorun yok yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Eksenel kuvveti kontrol sınırını aşan kirişlerin, kolon gibi tasarlanması gerekir. 11 versiyonunda bu otomatik olarak yapılmaktadır.
Yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

yeni üye olduğunuz gözüküyor. 2 bodrumu rijit ve 2 yükleme durumunu seçmişsiniz. halbuki 2 cephede perde var. en az 3 cephede perde olması
gerekir. asma kat 12 mayıs 2023te yürürlükten kalktı (halen yapmaya devam mı ediliyor). ya 13 katlı beton sınıfı c25, c30 almanız önerilir. Nmaks
sorunu için kolon gibi tasarlamaktan maksat kolondaki donatılarda boyuna donatılar düz oluyorsa kirişte de boyuna (pilyesiz) olup kiriş yüksekliği
ve genişliğini arttırmakla düzeliyor. merdiven betonarme hesapları yapılmamış. 1. 2. borum L tipi merdivenler mesnetsiz.
sonuç olarak N maks ve kolon kiriş hatalarını düzelttim. asma kattan dolayı foruma eklemiyeceğim.

yeni üye olduğunuz gözüküyor. 2 bodrumu rijit ve 2 yükleme durumunu seçmişsiniz. halbuki 2 cephede perde var. en az 3 cephede perde olması
gerekir. asma kat 12 mayıs 2023te yürürlükten kalktı (halen yapmaya devam mı ediliyor). ya 13 katlı beton sınıfı c25, c30 almanız önerilir. Nmaks
sorunu için kolon gibi tasarlamaktan maksat kolondaki donatılarda boyuna donatılar düz oluyorsa kirişte de boyuna (pilyesiz) olup kiriş yüksekliği
ve genişliğini arttırmakla düzeliyor. merdiven betonarme hesapları yapılmamış. 1. 2. borum L tipi merdivenler mesnetsiz.
sonuç olarak N maks ve kolon kiriş hatalarını düzelttim. asma kattan dolayı foruma eklemiyeceğim.
teşekür ederim hocam çok aydınlatıcı oldu yeni mezunum mimarisini internetten buldum çalışıyorum yardımcı olduğunuz için teşekür ederim

Geri