kirişlerde yanal tutulumu yetersiz problemini nasıl çözebilirim?

burak1

Üye
1. KİRİŞLERDE YANAL TUTULUMU YETERSİZ PROBLEMİNİ NASIL ÇÖZEBİLİRİM?
2. PROJEDEKİ HATALARIMI SÖYLERMİSİNİZ ?
 

Ekli dosyalar

  • projee.cde
    570.3 KB · Görüntüleme: 22
1- Taşıyıcı sistemlerin neler olduğu, nasıl kullanıldığı ve hangi durumlarda ekonomik tasarım sağladığı konusuna bakmanız lazım. Merkezi çaprazlı sistem oluşturulamamış. Merkezi çaprazlı sistemlerin kirişleri moment aktaramaz, sizinkiler moment aktaran birleşim ile bağlı. Çaprazlar çatıda ve düşeyde sürekli olmalı, açıklıklarınızda bu şekilde bir mantık mevcut değil.

2- Tüm kirişler moment aktaran çerçeve elemanı olarak seçilmiş, bunların bir grubu merkezi çaprazlı sistemin kirişleri bu nedenle bu tanımdan cıkarıldılar. Bu kirişlere merkezi çaprazlı sistem elemanı tanımlaması yapmanız lazım. Hemen moment aktaran ikonunun altındadır, seçim aynı mantık ile yapılır.

3- Bu moment aktaran ve merkezi çapraz sisstem elemanı seçimlerinde mantık cok katlı yapılarda su sekildedir:
* Dış çerçeve elemanları depreme çalısır
* İç kolon kiriş sistemleri döşeme altı bölüm yani düşey yüklere çalışır.

Buna göre seçim yapabilirsiniz. Yoksa tüm kirişlerin yeterli gelmesi için döşeme altında hem x hem y yönünde tali kiriş gibi sistemler geçip ızgara oluşturmanız gerekir, bilginize.

Projenizde merkezi çaprazlar düzenlendi. Merkezi çaprazların oldugu dısa akslardaki kirişleri tek kayma levhalı birleşim veya köşebentli birleşim ile kolonlara bağlayabilirsiniz.

Moment aktaran bağlantı yapmak istediğinizde kolon zayıf ekseninde 4 bulonlu alın levhalı birleşimleri kullanmayınız. Başlık levhalı bulonlu birleşimi berkitmelerini ve ek levhalarını kaldırıp kullanabilirsiniz. Bu projede iç bölgedeki kolona zayıf eksenden bağlanan kirişlerde de tek kayma levhalı birleşim kullanabilirsiniz.

 

Ekli dosyalar

  • tasıyıcı sistem.cde
    581.1 KB · Görüntüleme: 22
Geri
Üst