Kirişlerin birleşimini girdikten sonra PMM ve sehim hataları oluşuyor

ern

Yeni Üye
Projemde zemin kat döşeme kenarında Y aksındaki kirişlerime birleşim tanımlamadığımda onaylıyor, fakat birleşim tanımladığımda hata veriyor. Bir de kuşaklardaki sorunu çözemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Depo.cde
    5.5 MB · Görüntüleme: 10
- Y aksı dediğiniz aks'ı göremedim. Aks isimleri sadece rakam. Tam tarif ederseniz bakayım.
- Kuşaklara gelince, profil yeterli hatta fazla aslında (9 aksındaki cephe profil kesişimleri bölünmemiş). Ben gergi faktörü tam olarak sisteme katkı vermediği için genelde aşık ve kuşakları manuel excelde yapıyorum. Hemde hesaplama süresi azalıyor. Gergi sanırım V11 de etkin sanırım fakat ben denemedim. Şuan cepheye gergi atsanda atmasanda değişim yok.
- Cephe kaplaması özel bir malzeme değilse 20 kg/m² fazla. Ne malzeme kullanacaksa onun ağırlığını almak lazım.
 
y aksı olarak bahsettiğim aks 9 aksı ve paralelleri ıpe 270 olan kirişler. Birleşim tanımlamadan analiz yaptığımda şartları sağlıyor fakat birleşimlerden sonra kabul etmiyor.
 
Onun sebebi, yaptığın bağlantı mafsal. Bağlantı öncesi eleman moment aktaran bir eleman olarak çalışıyor. Bağlantı yapmadan serbestliklerden mafsal olarak tanımlarsan yani sonradan yapacağın bağlantı özelliklerini kirişe verirsen, bağlantıdaki gibi kurtarmıyor.
 
Ankastre bir bağlantı yapmak lazım ama kolon zayıf yönde benim bir tercihim değil. Yapılabiliyormu, evet yapılıyor ama tercih sizin. Bunun yerine profili büyütmek daha doğru.

İlave olarak, kompozit döşeme ayarlarını bir kontrol edin. Beton 10 cm, deck 5.2 cm, net beton örtüsü 2,5 cm!
 
Son düzenleme:
Geri
Üst