V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon Açılımı

Poligon kolonlarımda aşırı donatı olduğundan bodrum kat boy donatıları Ø18 lik yaptım üst katlar Ø16 'lık fakat açılımda +0.10 kotuna 16Ø16 L:355 demir atıyor onu nie attığını anlayamadım ?
( idev10)
Eklerde Ø16'lık olan orjinal versiyonuda mevcuttur. bu donatı tyoğunluğu düğüm noktalarından olabilir mi onuda anlayamadım düğüm noktalarınıda kontrol ettim

kolondikeypoligon (1)-Models.png

Ekli dosyalar

modelle önerilerim;
Poligon kolonlarımda aşırı donatı olduğundan bodrum kat boy donatıları Ø18 lik yaptım üst katlar Ø16 'lık fakat açılımda +0.10 kotuna 16Ø16 L:355 demir atıyor onu nie attığını anlayamadım ?
--katta kolon donatıları bir kat boyunca aynı devam etmesi gerekir,
bodrum kat kolon donatısı arada birleşim bölgesinde azaldığı için program doğru bir şekilde eksilen donatı miktarı kadar üstte ilave yapmış.
--maksimum taban basıncı zemin taşıma gücünü geçmiş,
--radye döşemede bu kadar zımbalama donatısı fazla (her kolonda var) radye temel kalınlığını artırmak çözüm olabilir,
bu donatı tyoğunluğu düğüm noktalarından olabilir mi onuda anlayamadım düğüm noktalarınıda kontrol ettim
--olabilir, aralarına beton girip girmeyeceğini kontrol ediniz, girmezse girecek şekilde çap, kesit değişimi yapınız, olmazsa modelleme değişimi yapmalısınız,
--a3 düzensizliğini işaretleyip hesap yaptırınız,
--sonlu eleman genişliği 0,4 den fazla olmasın, (0,25 daha iyi olur)
v11.25 kullanınız. geçemiyorsanız hesap bittikten sonra demo 11.25 ile kontrol edip hata varsa düzeltiniz.
1788687326260.png

Forumda böyle bir cevap buldum bunu gidereceklerini söylemişler ide v11 de denedim bu filiz eklemesini yapmıyor

11 versiyonunda Filizlerin çizilmesi kolon parametrelerinde yer alan opsiyona bağlıdır.
Opsiyon pasif olursa filizler çizilmez.
1788774237628.png

Örnek projedeki durumda konu açıklanmıştır.
Sorun, kolon donatı yerleşiminin katlar arasında farklı olmasından kaynaklıdır.
Plan yerleşiminde aynı hizaya gelmeyen donatılar için gerekli olmayan filizlerin çizilmektedir.
Sağdaki plan çiziminde planda gösterilen kırmızı renkli donatılar, alt kattan gelen donatıları gösteriyor.
Üst katın donatı yerleşinde kayma olduğu için bu donatılar için filiz çiziliyor.
Bu filizler gerekli değil. Opsiyonel olarak 11 versiyonunda çizilmemesi sağlanabilir. 10 versiyonunda ise çizimlerde düzenleme yapabilirsiniz.

1788775098510.png

Ekli dosyalar

• 1788774304795.png
    1788774304795.png
    96.1 KB · Görüntüleme: 2
Geri