Kolon başlığı çizme ve çizimlerin alınması

pelkas14

Yeni Üye
1.Kolonları x eksenınde 30 cm y eksenınde ise 60 cm dir.köşeye yanasık bir kolon başlıgı çiziyorum y eksenınde 1 m x eksenınde ise aynı kolon boyutu gıbı 30 cm bırakmak ve kısaca y eksenınde kolon başlığım uzansın istiyorum ancak 30 cm 3 boyutlu çizimde goremıyorum ilk olarak 30.1 giriyorum x eksenınde tamam dedıkten sonra 30 cm giriyorum.Bunun bir sebebi var mıdır?
2.Kolon başlığı çizimlerimi kolon düşey açılımları,kolon kiriş birleşim bölgesi veya kolon aplıkasyon planlarının hepsine bakmama rağmen göremiyorum sizce sebebi nedir ve nereden ulaşabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
Merhaba,
1-Kolon başlığı boyutları kolonun yerleştirileceği kenarından büyük olmalıdır. 30 cm genişliğindeki kolona 30 cm. boyutunda kolon başlığı tanımlanmaz. Kirişsiz döşeme sistemlerinde kullanılacak kolon başlığı ve tabla bilgileri TS 500 Şekil 11.3 ve 11.4' te verilmektedir.
2-Kolon başlığına ait çizimler otomatik verilmemektedir. İki boyut çizim olanaklarını kullanarak sizin eklemeniz gerekiyor.
İyi çalışmalar

11.3.png

11.4.png
 
Radye temelde zımbalamadan ötürü kolon başlıkları kullandım. Temel Aplikasyon planına da 2 boyut çizimleri ekledim. Örneğin 300/300 sadece tabla yüksekliği 40 cm verilmiş eğimli başlıksız bir kolon için ne kadar donatı koymamız gerekiyor?
 
Geri
Üst