kolon başlıklı plak döşeeme

ssesli

Üye
Merhaba
Ekteki gibi bir projem var ve plak olarak çözüm yapmak istiyorum. kolon başlığı tanımlaması da yaptım fakat donatı detayını alamadım. eksik yaptığımız herhangi bir şey mi var?

Aslında yarı rijit çözümü yapmıştım fakat dosya boyutu çok büyüdüğünden dolayı tam rijit yapıp buraya o şekilde ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 480-7.cde
    1.3 MB · Görüntüleme: 444
Kirişsiz döşemede duvar yükü tanımlanmamış. son kat K2 kirişinde bir kesitte 7 tan 14'lük donatı var, kesite sığmaz. İki katlı binaya 60 cm. radye bence fazla, Ben olsam sürekli temel yapar kenarlardan su basman perdesi çıkarım, hem de temel zemine gömülmüş olurdu. Bu yapı iki katlı ama daha yüksek yapılarda böyle üstü açıkta yüzeysel temellere karşıyım. Zımbalama için koyduğunuz kolon başlıkları aynı kiriş gibi hatta kirişten de kötü görünürler. İdecad detaylandırmıyormuş ama hesapta gözüönüne aldığınız için siz çizime eklemek ve yerinde de imal edilmek zorunda. Alternatif olarak döşeme kalınlığı artırılabilir. Asmolen döşeme düşünülebilir.
 
Cevap için teşekkürler. Radyo kalınlığında zemin değerinin kötü olmasından dolayı tercih ettim kesit detaylarını daha incelemeden ama dediğiniz doğru. Şuan sistemi nervürlü döşemeye çevirmeye karar verdim.
 
Geri
Üst