V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolon düşey açılımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mühz.ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,projede S23-S24 kolonlarına gelen subasman perdesi +0.00 kotunda olduğundan kolon düşey açılımını da +0.00 kotunda kesmesini istiyorum fakat subasman diye ayrı kat tanımladığım için sanırım +0.50 de kesiyor. açılımda elle mi düzeltme yapmalıyım? subasman olarak ayrı kat tanımlamasam bu kez subasman kotunda bindirme göstermeden tek kat olarak çıkıyor,ne yapmalıyım acil yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Subasman perdesine tanımladığınız kotlar kolonlar içinde tanımlanmalıdır.
Subasman katında "üst kot" -50cm
Zemin katta ise "Kot" -50cm olarak tanımlanmalıdır
1701698375708.png

çok teşekkür ederim yasin bey, bir şey daha danışmak istiyorum.Yapı denetim S8-11-14-16-17 kolonlarından subasman geçmediği halde subasmana kadar olan kısım rijitmiş gibi yanlış yerde bindirme yapıldığını,bu kolonlarda -0.50 ve +3.60 kotu arasının 2/3lük kısmında tek bindirme yapılması gerektiğini söyledi. Sizce haklı mı,Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?

Subasman katını ayrı modellediğiniz için zaten zemin kat kolonları orta 1/3 lük kısımda bindirme yapmaktadır.
Subasman katında döşeme olduğu ve rijit kat kabul edildiği için bu şekilde yapılması uygundur

1701702724585.png

çok teşekkür ederim yasin bey, bir şey daha danışmak istiyorum.Yapı denetim S8-11-14-16-17 kolonlarından subasman geçmediği halde subasmana kadar olan kısım rijitmiş gibi yanlış yerde bindirme yapıldığını,bu kolonlarda -0.50 ve +3.60 kotu arasının 2/3lük kısmında tek bindirme yapılması gerektiğini söyledi. Sizce haklı mı,Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
merhaba konum bolu mu :)

Geri