V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon Düşey açılımlarında katlar arası kolon ebatı değiştiğinde boyuna donatıların silik çıkması.

Merhaba konuyla ilgili daha önce başlık açıldı mı bilmiyorum aradım fakat bulamadım. Kolonlarda ebat katlar arası değiştiğinde boyuna donatıları çiziminde sorun ile karşılaşıyorum bunun benim ayarlarımla ilgisi var mıdır yoksa teknik bir sorun mu? (.cde dosyasında çizimde direkt görünmektedir.)

Ekli dosyalar

Kolon parametrelerinde aşağıdaki opsiyonu aktif yaparak çizim alınız. Bu durumda alt kolondan gelen donatı adedi ile üst kat kolonunun donatı adetleri eşitleniyor.
Düşey detayda donatı çizimi yapılmayan yerde 2b düzenleme araçları ile düzenlenebilir.
Uygulamada kolaylığı açısından kolonlarda üst katlarda boyut değişimi yapmamanızı öneririm.
1780409574887.png

Çizimlerdeki sorun notlarımıza alınmıştır.

Kolon parametrelerinde aşağıdaki opsiyonu aktif yaparak çizim alınız. Bu durumda alt kolondan gelen donatı adedi ile üst kat kolonunun donatı adetleri eşitleniyor.
Düşey detayda donatı çizimi yapılmayan yerde 2b düzenleme araçları ile düzenlenebilir.
Uygulamada kolaylığı açısından kolonlarda üst katlarda boyut değişimi yapmamanızı öneririm.
Ekli dosyayı görüntüle 61845

Çizimlerdeki sorun notlarımıza alınmıştır.
Teşekkür ederim. Bodrum katlarda kolonların eksenel kapasitesi yetersiz geldiğinde mecbur büyümeye gidiyorum. Bana kalsa her katta aynı yaparım fakat mimaride normal katlarda hassasiyet arıyorlar. işçilikteki zorluğu tercih ediyorlar normal katlardaki büyük ebatlara.

Geri