V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon donatı farklılığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhat128
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar kolay gelsin. Bir konut projesi çözüyorum fakat kolonlarımın üst katlara çıktıkça veya bodrumda donatı sayıları artıp veya azalıyor. Projeyi hatasız çözdüm fakat yapı denetim aynı kolonlarda üste çıktıkça donatı sayısındaki değişikliği kabul etmiyor. Bu durumu nasıl çözerim acil yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Betonarme elemanlar en olumsuz yükleme durumlarına göre donatılandırılır. Dolayısıyla taşıyıcı sisteme bağlı olarak katlarda farklı donatı ihtiyacı oluşabilir.
Üst katlarda daha fazla donatı çıkan kolonların donatılarını alt katlarda da kullanmak için "üst kat kolon donatı sonuçlarını alt katta minimum olarak kullan" seçeneği işaretlenebilir.

1664886411332.png

Kolon donatılarının tüm katlarda aynı olmasını istiyorsanız, Kolon betonarme tasarım diyaloğunda donatıları aynılaştırabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Asansör perdelerinin grup perde olarak tanımlanması gerekir.

1664885957076.png

Merdivenin kolları birbirlerine bağlanmıyor.

İyi çalışmalar

Merhaba, ekteki projede bodrum katta bazı kolonlarda diğer katlara göre 6-8 adet daha fazla donatı çıkan kolonlar var. Ayrıca b+3 katlı bir yapı için 50*55, 75*40 gibi kolon boyutları çıkmakta bunlar bana büyük kesitler gibi geldi. Özellikle son güncellemeden sonra daha büyük kesitler çıkmaya başladı sanırım. Acaba benim kaçırdığım bir nokta mı var yoksa ayarlarla alakalı bir sorun mu var diye sizlerden fikir almak isterim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri