Projeyi eklemeniz gerekir.ozdemirhasan35":299cvzux' Alıntı:kolon sarılma bölgesi etriye aralığı 6Q den büyük olamaz,donatı 14 lük ise 14x6=84mm den küçük olması gerekmez mi neden 10cm çıkıyor anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.
merhaba betonarme tasarım parametreleri kısmında,kolon parametrelerinden min. etriye aralığı 10 cm dir büyük ihtimallle, onu 5 cm yapıp analiz yapın bide öle bakınozdemirhasan35":1bmgcsmr' Alıntı:kolon sarılma bölgesi etriye aralığı 6Q den büyük olamaz,donatı 14 lük ise 14x6=84mm den küçük olması gerekmez mi neden 10cm çıkıyor anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.
Merhaba,ozdemirhasan35":4ncqo51t' Alıntı:kolon sarılma bölgesi etriye aralığı 6Q den büyük olamaz,donatı 14 lük ise 14x6=84mm den küçük olması gerekmez mi neden 10cm çıkıyor anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.
Bu kontrol V10.92 sürümünde programa eklenmiştir.Merhaba,
TBDY 2018' de eklenen sıklaştırma bölgesi etriye aralığı Sc<=6fi koşulu programda şu an otomatik kontrol edilmiyor. Kolon betonarme diyaloğunda sarılma bölgesi etriye aralığını 8 cm. 14'lük donatı çapı için 8 cm olarak düzenleyebilirsiniz. Bu durum notlarımız arasındadır. Gelecek güncellemelerde otomatik kontrol edilecektir.
İyi çalışmalar
Levent Bey merhaba 11 versiyonda bu kontrol yapılamıyor mu?Bu kontrol V10.92 sürümünde programa eklenmiştir.
TBDY 2018 sıklaştırma bölgesi etriye aralığı Sc<=6Ø koşulu 11 versiyonunda otomatik kontrol edilir.Levent Bey merhaba 11 versiyonda bu kontrol yapılamıyor mu?

Burada 16'lık donatı için 9.6 maksimum donatı aralığı hesabı buluyorsunuz ve 10 cm seçimin uygun olduğunu söylüyorsunuz galiba fakat aralığın 9.6 dan küçük olması gerekmez miydi?Ø14 boyuna donatı için sarılma bölgesi etriye aralığı 6x16=9.6cm ==> 10cm seçilmiştir.
Bu tür üst sınır kriterlerinde yuvarlamanın aşağı yapılması gerekmez mi?Küsürat 0,5 üzerinde olduğu için küsürat düzeltmesi yapılmaktadır.