kolon kesme hatası ve yetersiz donatı

siner020305

Yeni Üye
Herkese iyi çalışmalar projemde ki hataları günlerden beri temizleyemiyorum perdelerimde boşluk açtıktan sonra kesme hatası alıyorum yardım eder misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • engin çakmak.cde
    25.9 MB · Görüntüleme: 18
Herkese iyi çalışmalar projemde ki hataları günlerden beri temizleyemiyorum perdelerimde boşluk açtıktan sonra kesme hatası alıyorum yardım eder misiniz ?
tavsiyelerim;
- min kolon boyutunu 40 cm yapınız. düşey taşıyıcı eleman boyutlarında lütfen cömert olunuz.
- kolon düşey donatı çaplarını artırabilirsiniz.
- 2.kat tavanı kiriş ve döşeme yüklerini düzenleyiniz.
- merdivenlerin mesnetlenmesini uygun şekilde yapınız.
- betonarme ayarlarından fiber model ile hesap yaptırınız.
- mümkün olduğunca tüm katları simetrik tasarlamaya çalışınız.
- kesme kuvvetini karşılamak için etriye çapını artırmakta bir çözümdür ancak ben eleman boyutu artırılması taraftarıyım.
 
Rıdvan bey öncelikle yardım ve tavsiyeleriniz için teşşekkür ediyorum , taşıyıcı eleman boyutlarında yeterince cömert oluyorum biliyorsunuz ki bir projenin ehli olması taşıyıcı eleman boyutlarının gereğinden fazla gibi değil gereğinde çalışmasıdır. Zemin etüdleri ve çözülen proje kapsamında gerekli rapor kısmından sonuçlar incelenmiştir. Min kolon boyutlarını 40 cm yaptığımda sorunlarımda değişen hiçbir durum olmadı 2.kat tavan kiriş ve döşeme yüklerini tekrardan gözden geçirdim uygun yüklemeler yapılmış olup tolere edilebilir yüklere tekrardan baktım fakat sorun halen geçerli. Mümkün olduğunca tüm katları simetrik tasarlamaya tabi ki ivedilik ile çalışıyorum mimariye uyum doğrultusunda maksimum çözümü sunmaya çalışıyorum dilerseniz projeye ait mimariyi atabilir tekrardan çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
 
Geri
Üst