02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon-kiriş bölgesi kesme güvenliği

Merhaba.
Günlerdir 'kolon-kiriş bölgesi kesme güvenliği sağlanamadı.' hatasını gidermeye çalışıyorum fakat gideremiyorum.
Size zahmet inceleyip yol gösterebilir misiniz bana?
Saygılar.

Ekli dosyalar

kolon -kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği. 1.2.3.4.5. katları siliniz. sonra zemin katı bu katlara kopyalayıp analiz yapınız. sorununuz düzelecektir.
Hata olmayan katı diğer katlara kopyaladığınızda raporlarda hata gözükmesede bu durumda analiz yapılmalıdır.
Analiz yapıldığında kiriş donatıları değişeceği için kolon kiriş birleşim güvenliği raporu sonuçlarıda değişmesi normaldir.
Bu gibi modelleme değişikliklerinden sonra analiz yapılması şarttır.

Hata ile ilgili yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Daha önce projeniz için yapılan yorumları projenize uygulayın.

Geometri kontrolünde verilen önemli hatalarınız var. Bu hataları düzeltiniz.
Üst üste çizilen kolonları sildiğinizde hatalar düzelmektedir.
1771419389436.png

Radye temel donatı seçimini düzenleyiniz. 90cm radye için Ø14 yeterli bir çap değil. Ø18 ve üstünü seçmeniz uygun olur.

Meslektaşlarımızı uyarıyoruz ama önerileri dinleyip yapmıyorlar maalesef,
--k09 kirişi mesnedinde 10Ф12 donattı var kesite nasıl sığdıracaksınız? (diğer yönden gelen kiriş demirleri ve perde başlığı düşey donatıları var, araya beton nasıl girecek?)
--kirişler kolondan kolona modellenmeli,
--merdiven mesnetlenmemiş,
yapı denetim ve belediyelerden bu türlü projeler nasıl geçiyor acaba?
1771422841605.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
--k09 kirişi mesnedinde 10Ф12 donattı var kesite nasıl sığdıracaksınız? (diğer yönden gelen kiriş demirleri ve perde başlığı düşey donatıları var, araya beton nasıl girecek?)
Ekli dosyayı görüntüle 59273
Çok kötü projeler. Çok kötü projeler belediyeden de geçiyor. İskan da alıyor. Çok kötü projeler gördüm maalesef. Hatta imo onaylı da çok kötü projeler gördüm. Yapı denetim onaylı da çok kötü projeler var. Hatta yapı denetimin çizdiği de çok kötü projeler var. Maalesef.

İdecad forum o kadar iyi bir kaynak ki aslında ama kimse okumuyor. Sadece soru soruyorlar.

Haklısınız hocam. Hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Sizin gibi hocalarımız iyi ki var, teşekkür ediyorum.

Yetkin mühendislik veya benzeri bir şey gelmedikçe daha çok görürüz bu tarz projeler. Yapı denetimdeki denetçiler de çok bilgili değil birkaç projeye imza atıp alıyorlar belgeyi, belediyesi zaten torpille gelenlerle kaynıyor sonra da diyorlarki yönetmelik kötü revize edilmeli. Biz daha bu yönetmeliği okumayı/anlamayı bilmiyoruz oraya gelene kadar 40 fırın ekmek yememiz lazım

Ben daha form sitesinde idecad kullanıp ta datasını paylaşanlardan ya da bana gelen idecad projelerini kontrol ettiğimde, hatta gördüğüm bazı idecad kullanılan bilirkişi raporlarında bile döşeme ve kiriş yük kütüphanelerinin programın verdiği varsayılan kütüphaneden farklı olduğunu, projeye özel kütüphanesinin revize edildiğini ya hiç görmedim ya da hatırlamıyorum.

yazdıklarınızda göğe kadar haklısınız. projeler gerçekten düzenli olmuyor. proje kullanıcı hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum dediğine göre
kiriş donatılarında iyileştirme yapabilmesi için. donatı çaplarını düz ve üst donatı için 14, ilave donatıyı 16lık seçmelidir. bu durumda kiriş perde kenetlenme boyu hataları çıkmaktadır. bodrum kat, zemin ve 6. katlarda asansör kulesinde 7 adettir. bunu önlemek için 6.katta nervür diş ve tüm
kiriş yüksekliklerini 35cm, bodrum ve zemin katlarda nervür ve kiriş yüksekliklerini 40 cm seçip analiz yaptığında kiriş donatılarında önemli ölçüde
iyileştirme olmaktadır. bodrum ve zemin katlarda 300 kat yüksekliğini 310 yapabilir herhalde.

Geri