haykaran
Yeni Üye
Merhabalar.
Eğitim ile eş zamanlı kat çizim ve genel ayarlarını bitirdim ve başlıklar halinde analizleri yapmaktayım.
Kolon-Kiriş kesme güvenliği analizindeyim.
İlk sorum:
(Görseldeki K30-31 kirişlerinde donatı azaltması yaptıktan sonra kesme hatası kontrolü sağlandı ancak kolon kiriş detayında -0.06 ve -1.41 gibi negatif değerler oluştu. Bunun sebebini ve ne anlama geldiğini bulamadım.)
--------
Kuşatılmış-Kuşatılmamış kolon kontrolleri yaparken, bj x h hesabı yapmaktayız.
As1 ve As2 değerlerimiz ise alt ve üst donatılara bağlı değerler.
Bu noktada;
İkinci sorum:
- Kolonun ilgili h değerini büyütmek mi
- As1 ve As2 değerlerini küçültmek mi (sünek tasarım için)
ilk hedefimiz olmalı?
Sahanın genelinde gördüğüm kadarıyla, demirler, bağlama vs. bahane edilerek projenin altında bağlanmakta. Bu yüzden As1,2 değerlerini azaltmak programda uygunluk verse de saha için aklımı karıştırdı.
Birçok kolonda h değerini büyütmek ise maliyet tarafında olumsuzluk yaratacaktır.
Eğitimin devamında belki değinilmiştir ancak sizin deneyimleriniz benim için önemli.
Sizin düşünceleriniz nedir? Yazarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Eğitim ile eş zamanlı kat çizim ve genel ayarlarını bitirdim ve başlıklar halinde analizleri yapmaktayım.
Kolon-Kiriş kesme güvenliği analizindeyim.
İlk sorum:
(Görseldeki K30-31 kirişlerinde donatı azaltması yaptıktan sonra kesme hatası kontrolü sağlandı ancak kolon kiriş detayında -0.06 ve -1.41 gibi negatif değerler oluştu. Bunun sebebini ve ne anlama geldiğini bulamadım.)
--------
Kuşatılmış-Kuşatılmamış kolon kontrolleri yaparken, bj x h hesabı yapmaktayız.
As1 ve As2 değerlerimiz ise alt ve üst donatılara bağlı değerler.
Bu noktada;
İkinci sorum:
- Kolonun ilgili h değerini büyütmek mi
- As1 ve As2 değerlerini küçültmek mi (sünek tasarım için)
ilk hedefimiz olmalı?
Sahanın genelinde gördüğüm kadarıyla, demirler, bağlama vs. bahane edilerek projenin altında bağlanmakta. Bu yüzden As1,2 değerlerini azaltmak programda uygunluk verse de saha için aklımı karıştırdı.
Birçok kolonda h değerini büyütmek ise maliyet tarafında olumsuzluk yaratacaktır.
Eğitimin devamında belki değinilmiştir ancak sizin deneyimleriniz benim için önemli.
Sizin düşünceleriniz nedir? Yazarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.