V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon - Kiriş Kesme Güvenliği Hatası

Merhaba,

S05 ve S07 kolonlarda kolon-kiriş kesme güvenliği hatası almaktayım. "Ve" değeri yüksek olduğundan ötürü kolonun yönünü komple değiştirmek gerek ama mimari açıdan böyle bir şey yapamamaktayım.

Bu 2 kolonu perde olarak tasarladığım vakit, hesaba katılmadığından bir hata almıyorum. Sorunu çözebiliyorum.

Sormak istediğim; sizce söz konusu 2 kolonu da "perde" yaparak mı devam etmeliyim yoksa farklı bir çözüm yolu var mıdır? Ek olarak, tasarım hakkında önerileriniz var mı?

Ekli dosyalar

Perde yapmadım. Mevcut datada 50/35 olan kirişleri 60/35 yapıp, ardından "donatıları sağ uçta gönye yap" seçeneğini işaretleyince hata gideriliyor. Bunun sebebi nedir?

Yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

"donatıları sağ uçta gönye yap" seçeneğini işaretleyince hata gideriliyor.
Bu opsiyonda Kiriş donatıları komşu kirişe devam etmez ve kolon içinde gönye yapılır.
Kirişler arasında büyük kaçıklıklar var ise donatılar diğer kiriş içerisine devam edemeyecek açıda ise bu opsiyon seçilebilir.
Normal koşullarda bu opsiyonu seçtiğinizde donatı geçişlerini engellemiş olursunuz.
Bu opsiyon ile kiriş mesnetlerindeki As'ler değişeceği için kolon kiriş birleşim kesme güvenliği hesaplarını etkiler.

1776778986247.png

Geri