V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolon kiriş kesme hatası

binanın arka tarafındaki kolon kiriş kesme hatası aldığım yerdeki kolonu mimariden kaynaklı yan çeviremiyorum. ama kiriş kalınlığını 35 40 cm falan yapmak da güçlü kiriş zayıf kolon etkisi oluyır diye yapamıyorum. kirişi 10 cm içerden alınca çözülüyor aslında ama bu sefer mimaride diş oluyor diye yapamıyorum bunun başka bir çözümü var mı acaba ben bu kirişi nasıl kurtarıcam 10 cm içeri almadan. yardım eder misiniz?

Ekli dosyalar

binanın arka tarafındaki kolon kiriş kesme hatası aldığım yerdeki kolonu mimariden kaynaklı yan çeviremiyorum. ama kiriş kalınlığını 35 40 cm falan yapmak da güçlü kiriş zayıf kolon etkisi oluyır diye yapamıyorum. kirişi 10 cm içerden alınca çözülüyor aslında ama bu sefer mimaride diş oluyor diye yapamıyorum bunun başka bir çözümü var mı acaba ben bu kirişi nasıl kurtarıcam 10 cm içeri almadan. yardım eder misiniz?
dosyanıza hiç bakmadım, ancak probleminiz sadece güçlü kiriş zayıf kiriş ise, kolon donatısını arttırarak güçlü kolon haline getireblirsiniz

s4 kolon-kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmıyor. çözüm: s4 poligon kolonunu tüm katlarda kaldırın. 30x 60 cm normal kolon olarak tanımlayın. zemin katta modelledikten sora 1.2 katlara kopyalayıp analiz yapın. sonuçta radye döşeme donatı yetersiz çıkmaktadır. 50 olan kalınlığı 60 cm yapın , projeniz düzelecektir.

Geri