V11'i Online Satın Alın

Kolon kiris birlesim bölgesi guvenligi hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkrts88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
Ben olsam çok zorunlu olmayan küçük bir binada böyle bir konsol yapmam.
Ayrıca bu binada radye temel yerine münferit temel yapın. Radye temelden yapacağınız beton tasarrufuyla yaklaşık olarak bunun gibi bir binanın betonarmesini yapabilirsiniz.
Önerim.
Ts500 de sehim hesabı gerekmeyen yükseklik sınırını aşmışsınız. Sehim hesabı yapılması gerekir. Bunuda konsol kirişlerde sehim hesabı işaretleyerek yaptırmışsınız, Sehim hesabınızda kurtarıyor. Bu durumda konsol ucunda bir miktar sehim olur. Konsol kirişe ters sehim vererek imalat yaptırabilirsiniz.
Ünver ÖZCAN

Merhaba
Ben olsam çok zorunlu olmayan küçük bir binada böyle bir konsol yapmam.
Ayrıca bu binada radye temel yerine münferit temel yapın. Radye temelden yapacağınız beton tasarrufuyla yaklaşık olarak bunun gibi bir binanın betonarmesini yapabilirsiniz.
Önerim.
Ts500 de sehim hesabı gerekmeyen yükseklik sınırını aşmışsınız. Sehim hesabı yapılması gerekir. Bunuda konsol kirişlerde sehim hesabı işaretleyerek yaptırmışsınız, Sehim hesabınızda kurtarıyor. Bu durumda konsol ucunda bir miktar sehim olur. Konsol kirişe ters sehim vererek imalat yaptırabilirsiniz.
Ünver ÖZCAN
Öneriler ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar..

Merhaba
Önerilerim;
--Geometri kontrolündeki hataları düzeltin,
Öneri proje ekte.

Ünver ÖZCAN
Ünver bey iyi çalışmalar öncelikle.. bir konut projesi üzerine çalışıyorum ne kadar uğraşsam da bazı hataları gideremedim. Eski versiyonda kolon genişliği artı döşeme yüksekliği kadar kiriş genişliği koşulunu rapor kısmında değil de geometri kontrolünde alıyorduk.. Şimdi ise bu sorunu nasıl çözebilirim kesit değiştirmeden ? Önerileriniz için projeyi ekte iletiyorum. dubleks merdivenler için olan kirişlemem ve sehim veren konsol kirişler hakkında önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler..
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
Ünver bey iyi çalışmalar öncelikle.. bir konut projesi üzerine çalışıyorum ne kadar uğraşsam da bazı hataları gideremedim. Eski versiyonda kolon genişliği artı döşeme yüksekliği kadar kiriş genişliği koşulunu rapor kısmında değil de geometri kontrolünde alıyorduk.. Şimdi ise bu sorunu nasıl çözebilirim kesit değiştirmeden ? Önerileriniz için projeyi ekte iletiyorum. dubleks merdivenler için olan kirişlemem ve sehim veren konsol kirişler hakkında önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.
Öneri proje ekte.
Grup perde, kirişler, döşeme yükleri düzenlendi.
K43-K47 konsol üzerindeki tuğla duvar yüklerinden dolayı, sehim yaptığı için gaz beton duvar yüküne çevrildi.
1. kat tavanında bir konsol döşemeyi düzeltmek size kaldı.
Merdiveni mesnetleyip çözüm yaptıralım.

Ünver ÖZCAN

Merhaba

Öneri proje ekte.
Grup perde, kirişler, döşeme yükleri düzenlendi.
K43-K47 konsol üzerindeki tuğla duvar yüklerinden dolayı, sehim yaptığı için gaz beton duvar yüküne çevrildi.
1. kat tavanında bir konsol döşemeyi düzeltmek size kaldı.
Merdiveni mesnetleyip çözüm yaptıralım.

Ünver ÖZCAN

Çok teşekkür ediyorum emekleriniz için fakat uyumsuz dosya versiyonu diyor açamadım bu dosyayı. siz beta sürüm kullanıyorsunuz sanırım şimdi indirdim. beta sürüm olması bir sorun yaratır mı onaya gidecek olan projeler için ?

Son düzenleme:
V10.81 beta sürümde önceki versiyonlara göre sizi güvensiz tarafta bırakacak bir bildirim olmamıştır. Ayrıca bizim de bu yonde bir tesbitimiz şu aşamada yoktur. Kullanabilirsiniz.

Merhabalar, Bodrum kattaki kirişlerimde ab hatası ve kesme sorunu yaşıyorum çözemedim ne denediysem, yine bodrum katta kirişleme ve döşeme tipi konusunda da önerilerinizi bekliyorum..

Merhaba
ab hatası veren kirişlerdeki Q14-16 donatıyı Q12 yapın.
Bu düzeltmeler yapılınca S10-11 b hatası S6 zımbalama düzeltildi.
Öneri proje ekte.

Ekli dosyalar

Geri