V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon Manto donatıları

Etriye parametreleride açıklık bölgesi oluşması Kolon boyutlarına ve yüksekliğine bağlıdır. Otomatik olarak belirlenir. opsiyonel değildir.
Kısa kolonlarda açıklık bölgesi oluşturulmayabilir.

Başka bir bilgisayardan denediğimde açıklık pasif değil, değerini girebiliyorum
Fakat kendi bilgisayarımda pasif ve 0 yazıyor, kolon aplikasyon ve kolon düşeylerde de 0 yazıyor

Projenizde analiz esnasında oluşan hatalar var. Bu döşeme isimlerini "obje bul" komutu ile bulun ve plandan silin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Tekrar analiz yapıp kontrol edin.

1777293831824.png

Perdeler ile sürekli temellerin kotları uyumlu değil. Bundan dolayı şüpheli mesnet tanımlamaları hatası tespit ediliyor.
1777294199928.png
1777294169172.png

Bazı perdelerin altında temel yok.
1777294317328.png

S2 ve S4 kolonlarına kiriş bağlantıları yapılmamış. Arada boşluk var. Bu kirişler konsol olarak çalışıyor.
Kirişleri kolonlara bağlayınız. Tekrar analiz yapın ve deformasyonlardan bağlantıları kontrol edin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1777294580812.png

Projenizde mantolama donatıları kilitlenmiş fakat etriye bilgisi bulunmuyor.
Programın etriyeleri yeniden seçmesi için kilitleri kaldırın ve analiz yapın. Düzenlemek istediğiniz donatılar varsa düzenleyin.
1777296136707.png

Kolon alt ve üst sarılma bölgesi uzunlukları şekil 7.3. e göre belirlenmektedir.
Mantolamalardan kaynaklı kolon kesitleriniz büyüdüğü için etkili olan durum 1.5bmax a göre hesaplanıyor.

1777295279223.png

Bmax 100 cm olan kolon için alt ve üst uçta;
1,5bmax = 150cm sarılma bölgesi oluşturulacaktır.
Kiriş yüksekliği düşüldükten sorna kalan kolon serbest boyu 235cm.
Bu kolonlarda tamamen sarılma bölgesi durumu oluşmaktadır.
1777295747151.png

Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim,
Bu projede mevcut elemanlar değil sadece güçlendirme elemanlarının çıktılarını almak istiyorum, onun için diğer elemanlara bakmadım,
Şuana kadar da hep böyle yaptım, özellikle V11 geçildikten sonra böyle sonuçlar veriyor

Analiz hatalarının çoğu mimari detaylardan kaynaklanmakta,
Duvar,pencere gibi mimari detayları kaldırıp analiz ettiğimde yine manto etriye donatılarını seçerken açıklık pasif olduğu için girilmemiş görünüyor.

Yukarıda açıkladığım şekilde örnek kolonda boyutları itibari ile tamamı sıklaştırma bölgesi çıkmaktadır.
V11.11 güncellemesi 70. maddede bu durum belirtilmiştir.
70.Çoklu kolonda etriye değişikliği yapılırken açıklık bölgesi olan kolon varsa açıklık bölgesi için etriye aralığı artık değiştirilebiliyor. (Erhan Mollaoğlu)
Bu kolonlarda açıklık bölgesi oluşamayacağı için diyalogda pasif durumdadır.

Geri