KOLONDAN KOLONA ÇERÇEVE OLUŞTURMAK

Değerli meslek büyüklerim. projecilikte daha yeniyim. siz büyüklerimin fikrini almak istiyorum o yüzden bu projemde. birkaç sorum olacak sizlere

1. sorum: ekte sunduğum projelerde 1.sinde kolondan kolona çerçeve oluşturdum ancak bu şekilde olunca salon ve odalardan kirişler sarkıyor bu şekilde, 2.sinde de kolondan kolona çerçeve oluşturmadan tasarımı yaptım bana pek mantıklı gelmese de maalesef mimari kaygılardan dolayı bu şekilde olması gerekiyor gibi . 2. tasarımda acaba konsolların olduğu döşemelerde kalınlığını artırmam ve hareketli yükü de artırmam daha mı sağlıklı olur? sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

2. sorum: 2. olarak balkonları da tasarlarken sehim yapmasından korktuğum için birinde asmolen ile çözdüm sizce plak kiriş ile yapmam sıkıntı olur mu ?

3. sorum: bir de sahanlığa mı kiriş atmalıyım yoksa kat kotunda mı kiriş atmalıyım kısa kolon etkisinden dolayı aklıma takılıyor?

projecilikte yeni olduğum için siz büyüklerimin değerli görüş ve öneri ve yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim herkese..
 

Ekli dosyalar

  • 1. Tasarım - ÇERÇEVELİ.cde
    4 MB · Görüntüleme: 21
  • 2. Tasarım- ÇERÇEVE--SİZZ.cde
    4.4 MB · Görüntüleme: 14
1) 2. tasarımı yaparsan hatalı tasarım yapmış olursun çerçeve oluşmuyor çünkü. altta resmini eklediğim şekilde kolonu perdeye çevirip uzatabilirsin . bu şekilde yaptığında asmolen kullanmana gerek kalmıyor. Oda içine sarkan kirişler için ise 50/36 yatık kiriş kullanabilirsin. Kiriş atmamak gibi bir hata yapma sakın
2) Bu sorunu üstte cevaplamış oldum. Plak döşeme etrafına kiriş dönebilirsin.
3) Bu tercih sana kalmış bence gerek yok atmana. merdivenin mesnetlemelerini yapıp yapı ile birlikte çözmen yeterli
-bodrum katın var temel olarak radye temel kullansan daha iyi olur. çok maliyet farkı oluşturacağını sanmıyorum
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    56.7 KB · Görüntüleme: 65
Geri
Üst