V11'i Online Satın Alın

kolonların donatısı fazla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERYEM34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERYEM34

Tanınmış Üye
projedeki bodrum kattaki donatılar çok fazla diğer katlarda o şekilde değil 35-65 klonda 24 tane 16 lık donatı çok fazla azaltıncada donatı yetersiz diyor napmam lazım yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

projedeki bodrum kattaki donatılar çok fazla diğer katlarda o şekilde değil 35-65 klonda 24 tane 16 lık donatı çok fazla azaltıncada donatı yetersiz diyor napmam lazım yardımcı olur musunuz?
- bodrum kat rijit olmadığı halde rijit olarak işaretlemişsiniz. bu durumu düzeltirseniz sorun kalmayacaktır. (görseldeki gibi rijit bodrum tikini kaldırınız)
- merdivenler yanlış modellenmiş. düzeltiniz.
- geometri hatalarını düzeltiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    529.8 KB · Görüntüleme: 14
daha önceden projeyi attığımda işaretlememi söylediler birde size zahmet ben merdiveni çizdim ama yanlış modelledim dediğiniz gibi yardımcı olabilir misiniz teşekkür ediyorum

- bodrum kat rijit olmadığı halde rijit olarak işaretlemişsiniz. bu durumu düzeltirseniz sorun kalmayacaktır. (görseldeki gibi rijit bodrum tikini kaldırınız)
- merdivenler yanlış modellenmiş. düzeltiniz.
- geometri hatalarını düzeltiniz.
ayrıca ek olarak önerim;
merdiven bölgesinde ki derin kirişe yapılan saplama kirişin gereksiz olduğu kanaatindeyim. 65/35 ebatlarındaki kolonu merdivene kadar uzatırsanız daha sağlıklı çözüm olacağını düşünüyorum maliyet olarak da 2 m3 lük bir beton artışı dahi yapmıyor.

1 kattaki merdiven bölgesindeki çıkmalarda ki yaptığım kirişten mi bahsediyorsnuz tam olarak gösterir misiniz napcağım

Geri