Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolonların donatısı fazla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERYEM34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERYEM34

Tanınmış Üye
projedeki bodrum kattaki donatılar çok fazla diğer katlarda o şekilde değil 35-65 klonda 24 tane 16 lık donatı çok fazla azaltıncada donatı yetersiz diyor napmam lazım yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

projedeki bodrum kattaki donatılar çok fazla diğer katlarda o şekilde değil 35-65 klonda 24 tane 16 lık donatı çok fazla azaltıncada donatı yetersiz diyor napmam lazım yardımcı olur musunuz?
- bodrum kat rijit olmadığı halde rijit olarak işaretlemişsiniz. bu durumu düzeltirseniz sorun kalmayacaktır. (görseldeki gibi rijit bodrum tikini kaldırınız)
- merdivenler yanlış modellenmiş. düzeltiniz.
- geometri hatalarını düzeltiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    529.8 KB · Görüntüleme: 14
daha önceden projeyi attığımda işaretlememi söylediler birde size zahmet ben merdiveni çizdim ama yanlış modelledim dediğiniz gibi yardımcı olabilir misiniz teşekkür ediyorum

- bodrum kat rijit olmadığı halde rijit olarak işaretlemişsiniz. bu durumu düzeltirseniz sorun kalmayacaktır. (görseldeki gibi rijit bodrum tikini kaldırınız)
- merdivenler yanlış modellenmiş. düzeltiniz.
- geometri hatalarını düzeltiniz.
ayrıca ek olarak önerim;
merdiven bölgesinde ki derin kirişe yapılan saplama kirişin gereksiz olduğu kanaatindeyim. 65/35 ebatlarındaki kolonu merdivene kadar uzatırsanız daha sağlıklı çözüm olacağını düşünüyorum maliyet olarak da 2 m3 lük bir beton artışı dahi yapmıyor.

1 kattaki merdiven bölgesindeki çıkmalarda ki yaptığım kirişten mi bahsediyorsnuz tam olarak gösterir misiniz napcağım

Geri