KOLONLARDA ÇİROZ KALDIRMA

MERHABALAR; BODRUM + 2 KATLI BİNANIN ÜSTÜNE İLAVE 1 KAT ÇIKACAĞIZ. GEREKLİ ZEMİN VE KAROT DEĞERLERİNİ GİRDİK. LAKİN BELEDİYE MEVCUT KOLONLARDA ÇİROZLARI KALDIRMAMIZI VE PERFONMANSI ONA GÖRE YAPMAMIZI İSTİYOR. ÇİZİM ALINDIKDAN SONRA OBJE PARÇALAMA İLE ÇİROZLARI SİLEBİLİYORUM. YANLIZ ANALİZ VE RAPORLARDA GÖRÜNMESİNİ İSTEMİYORUM. MEVCUT KATLARDA ÇİROZU KALDIRABİLİRMİYİZ. NASIL BİR YOL İZLEMEM GEREKİR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
 
Doğrusal performans analizi ayarlarında, Kolon Vr hesabında çirozları dikkate al seçeneğini inaktif (işaretsiz) hale getirirseniz performans analizinde çirozların etkileri gözönüne alınmayacaktır. Aşağıdaki resimde ilgili komutu işaretledim.

1637652254824.png

Buna ek olarak kolonlarda Kolon Ayarları 'ndan çoklu etriye dizaynı seçeneğini de inaktif hale getirmeniz gerekebilir. Bu seçenek inaktif hale geldiğinde kolona dışarıdan bir etriye sargısı yapılır ve iç kısımlarda çirozlar yerleştirilir. donatılandırmayı bu şekilde yapıp yukarıda bahsettiğim Kolon Vr hesabında çirozları dikkate al seçeneğini inaktif hale getirirseniz performans analizinde yalnızca etriyeler gözönüne alınır.

1637652728303.png

Saygılarımla...
 
Oğuzcan Bey merhaba... Performans analizi raporunda çirozların dikkate alınıp alınmadığını nasıl anlayabilirim?
 
Eğer çirozlar alınsın işaretlenmişse, çirozlar dikkate alınır eğer çiroz varsa .
Çirozlar dikkate alınmıştır veya alınmamıştır gibi bir bilgi doğrusal performans analizi raporlarında verilmemektedir.


Saygılarımla...
 
Geri
Üst