Konsol döşemede üste düz donatı nasıl gösterilir?

MERHABA
SAÇAKLARDA VE BALKON DÖŞEMELERDE ÜSTE DÜZ DONATI İLE ÇÖZÜM SAĞLADIM FAKAT RAPORDA DÖŞEMELERİMİN KONSOL DÖŞEME OLARAK GÖRÜKMESİ GEREKİYOR. KONSOL DONATI İLE ÇÖZÜM YAPTIM FAKAT DÖŞEME KALINLIKLARI VE DÖŞEME DONATILARI YETERSİZ GELDİ. DONATILARI ARTIRDIM FAKAT ÇÖZÜM SAĞLAMADI.
ÜSTE DÜZ DONATI İLE ÇÖZÜM SAĞLAYARAK RAPORDA KONSOL DÖŞEME OLARAK NASIL GÖSTEREBİLİRİM ( konsol donatılı ve üste düz donatılı çözüm olarak 2 ayrı proje yükledim )
 

Ekli dosyalar

  • İDECAD.cde
    17.6 MB · Görüntüleme: 10
  • İDECAD 1.cde
    13.8 MB · Görüntüleme: 2
Programda döşeme kalınlık kontrolü donatı tipine göre yapılır. Kalınlık kontrolünün konsol döşeme kriterlerine göre yapılması ve raporda bu şekilde görünmesi için donatı tipinin konsol olarak seçilmesi gerekir. Sadece bir taraftan kirişe mesnetlenen diğer kenarları boş olan bir döşemede kalınlık kontrolünün ln/12 ye göre yapılması doğru olur. TS500 11.2.2 2ye göre konsol döşemelerde plak kalınlığının serbest açıklığa oranı 1/12 den az olamaz.

1668491888593.png


Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Konsol döşemelerde konsol donatısı aynı zamanda sürekliliğindeki döşemeye ait üst ilave donatısıdır. Konsol döşeme donatısı ile birlikte sürekliliğindeki döşemenin ilave donatısını da düzenlenerek donatı yetersizliği sorunları çözümlenebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst