Konsol kiriş nasıl tanımlanır?

Merhabalar, bir kirişi programda konsol kiriş olarak sonradan nasıl tanımlayabiliriz? Bunun için kiriş ayarları sekmesinden veya başka bir yerden yapılacak bir ayarı mevcut mudur? Kolay gelsin...
 
Merhaba,

-Konsol, bir uçta, kesitin üstünü çekmeye çalıştıran momente(negatif momente) sahip ama diğer uca gittikçe o momentin sıfır doğru yaklaştığı elemandır diyebiliriz. 3 boyutlu matematiksel modelde konsol diye bir eleman tabiri yoktur, moment diyagramına göre biz buna konsol deriz.

Değiştir/Kiriş-Temel/Konsollar komutuyla kiriş donatı çizimi konsol durumuna göre değiştirilebilir.

1624526983029.png

1624527834412.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Dediğiniz gibi tasarım momentlerine göre gerekli donatı otomatik seçiliyor. Rapor kısmında sağ konsol veya sol konsol ibaresi nasıl görülebilir?
 
Son düzenleme:
Dediğiniz gibi tasarım momentlerine göre gerekli donatı otomatik seçiliyor, ama biz bunu belediyelere anlatamıyoruz. Rapor kısmında sağ konsol veya sol konsol ibaresini görmek istiyorlar.
İdeCAD proje dosyası ekleyip, hangi kirişte konsol ifadesi görmek isteniyor, belirtir misiniz?
 
Daha önce de yardımcı olmuştunuz. K7 kirişi konsol çalıştığı halde, K18-K21 ve K24 kirişlerini konsol kiriş olarak tanımlayamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
 

Ekli dosyalar

  • proje.cde
    414 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
K22 kirişinin bakış yönü K21 ile uyumlu değil. Değiştir/Kiriş-Temel Obje Yönü Belirle komutu ile K22 kirişinin bakış yönünü değiştiriniz. Bu durumda K21 kirişi Sol konsol olarak görünecektir.

1624545238943.png

-K18 ve K24 kirişleri ise gerektiği gibi donatılır . Ancak raporlarda konsol kiriş ifadesi yazmaz. Raporlarda konsol ifadesinin yazması notlarımız arasındadır.

-Su basman perdeleri kabuk olarak modellenmemiş. Tüm perdeleri kabuk olarak modelleyiniz.
 
Merhabalar kolay gelsin benzer konu olduğu için yeni başlık açmayayım dedim o yüzden buraya yazıyorum. Projede k28 kirişi konsol olarak kabul edilmiyor. Hesap raporlarında da konsol olarak belirtilmemiş. Ancak belediye konsol olarak alınması lazım ve konsol olarak analiz yapılması lazım raporda da konsol ibaresi gözükmesi lazım diyor. Ancak konsol tanımlaması yapmama rağmen konsol olarak analiz yapmıyor program. Süreksiz olduğu için mi konsol olarak görmüyor yoksa moment diyagramından kaynaklı konsol tanımına uymadığı için mi acaba emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Konsol Kiriş.cde
    6.7 MB · Görüntüleme: 9
Merhabalar kolay gelsin benzer konu olduğu için yeni başlık açmayayım dedim o yüzden buraya yazıyorum. Projede k28 kirişi konsol olarak kabul edilmiyor. Hesap raporlarında da konsol olarak belirtilmemiş. Ancak belediye konsol olarak alınması lazım ve konsol olarak analiz yapılması lazım raporda da konsol ibaresi gözükmesi lazım diyor. Ancak konsol tanımlaması yapmama rağmen konsol olarak analiz yapmıyor program. Süreksiz olduğu için mi konsol olarak görmüyor yoksa moment diyagramından kaynaklı konsol tanımına uymadığı için mi acaba emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

K28 kirişi sürekliliği olmayan tek konsol kiriş durumunda. Programda sürekliliği olmayan tek konsol durumunda olan kirişlerde konsol ifadesi yazmaz. Ancak gerektiği gibi donatılır .


1681799884324.png
 
Geri
Üst