V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

konsol kirişde donatı yoğunluğu oluşuyor

Emre demir

Yeni Üye
1. kat K34 kirişi,
2. kat K34 kirişi,
3. kat K38 kirişlerinde cok fazla ilave donatı atıyor, çünkü konsol kirişde o kadar fazla donatı uygulamada pek mümkün gözükmüyor. sorunun kaynağını bulamadım yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. datayı yüklemeye çalıştım ama yüklenmiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
1. kat K34 kirişi,
2. kat K34 kirişi,
3. kat K38 kirişlerinde cok fazla ilave donatı atıyor, çünkü konsol kirişde o kadar fazla donatı uygulamada pek mümkün gözükmüyor. sorunun kaynağını bulamadım yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.
Modelle önerilerim;
--konsol kirişlerde değil, bitişiğindeki kiriş açıklığı fazla olduğundan mesnet ilavesi fazla çıkıyor,
--p4 perdesi ile kz33 kiriş birleşiminde donatıların yarısından fazlası perdeye oturmuyor. (kabulümüz rijit bağlantı ama bağlantı şartını sağlamıyor.)
bu tür bir birleşim yapılmamalı, sds=1.65 olan Gebze gibi bir yerde bina çok daha dikkatli modellemeli.
bu tür birleşimleri hiç bir şekilde yapmayınız.
depremde büyük ihtimalle burası zarar görür.
1772660188078.png

Asansör perdesinden başka bir perdeye bağlanan kirişte ilave donatısı çok fazla çıkıyor ve kısa bir kiriş bunu nasıl yoğunluğunuz azaltabiliriz ? Ekran görüntüsü 2026-03-05 005316.png

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-03-05 005337.png
    Ekran görüntüsü 2026-03-05 005337.png
    24.4 KB · Görüntüleme: 16
Kısa bir kiriş olduğu için ilave kullanmadan min. Ø16 çapında alt ve üst donatı kullanarak kiriş donatılandırılabilir.
İlaveleri kaldırın, mesnet ve açıklık bölgesindeki gerekli as'i sağlayacak şekilde alt ve üst donatıları manuel tanımlayın.
Kirişte as(-) hatasının olmadığı koşulu sağlayın ve tekrar analiz yaparak kontrol edin.

Geri