Kren Hesabı

Kren nasıl hesaplanıyor. Daha doğrusu bir holde farklı seviyelerde kren tanımlanabiliyor mu. Aynı hat üzerinde birden fazla farklı kapasitelerde kren tanımı yapılabiliyor mu. Yanyana hollerde yine kren tanımlanabiliyor mu. Bu yuklemeleri ideCAD hem düşey yükleme hem depram hesabı açısından nasıl uyguluyor.
 
Merhaba,

Kren sistemini kren kirişlerinin hesabı ve krenlerden etkiyecek yükler ile taşıyıcı sistemin hesabı şeklinde ikiye ayırdığımızda, bu her iki hesap da kullanıcının tanımlayacağı kren adetleri, yerleşimleri, teker yükleri, tekerler arası mesafeler, köprü ve kedi arabası ağırlıkları gibi bilgiler sonrasında yazılım tarafından ilgili Amerikan şartnameleri doğrultusunda otomatik olarak yapılabileceğini ve ilerleyen beta versiyonlarda bu özelliklerin aktif kullanıma sunulacağını biliyorum.

Bir holde farklı seviyelerde kren tanımlanması da mümkün.

Aynı hat üzerinde ve ayrıca yan hollerde birden fazla farklı kapasitelerde kren tanımlamasının ilgili Amerikan şartnamelerindeki koşullara uygun şekilde yapılabileceğini ve ilerleyen beta versiyonlarda bu özelliklerin aktif kullanıma sunulacağını biliyorum.

Kren ile ilgili tüm düşey/yatay yüklemelerin ilgili Amerikan şartnamelerindeki tanımlanmış koşullara uygun şekilde deprem yüklemelerine esas olan kren ağırlıkları da dikkate alınarak yazılım tarafından otomatik olarak yapıldığını biliyorum. Ayrıca yapılan tüm düşey/yatay yüklemeler kullanıcıya görsel açıdan anlaşılabilecek doğrultu/pozisyon/sonuç bilgileriyle analiz sonrasında sunuluyor.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Kren modellemesi, otomatik yukleme ve kombinasyonların oluşturulması ve hesabı, ideCAD Çelik 8.029 Versiyonu ile birlikte kullanıma sunulacaktır.
 
Ismail Hakki Besler":1ohuemut' Alıntı:
Kren modellemesi, otomatik yukleme ve kombinasyonların oluşturulması ve hesabı, ideCAD Çelik 8.029 Versiyonu ile birlikte kullanıma sunulacaktır.
Bilgi verebilirseniz memnun olurum.
İyi çalışmalar.
 
saridurmus":3owdlr5n' Alıntı:
Kren ikonunu seçin istediğinin kotta yapın.
:) tamamda seçiyorum kotu veriyorum 1.kolonu seçiyorum 2. yi seçtiğimde program hata veriyor ve kapanıyor.
 
ergin bey aynı problemi biz de yaşadık. kolonlarınız akslar üzerinde tam olarak oturmuyorsa hata verip kapanıyor program.
kolonlar aks üzerinde olduğunda ise düzgün bir şekilde kren modellemesi yapılabiliyor. beta versiyondaki eksiklerden bir tanesi de bu şu an
 
muh_emre":34x7t3y2' Alıntı:
ergin bey aynı problemi biz de yaşadık. kolonlarınız akslar üzerinde tam olarak oturmuyorsa
Öncelikle ilginize teşekkürler.Kot olarakmı ; merkezden kaçıklık olarakmı ?
 
Geri
Üst