V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Krenli Betonarme+Çelik Bina

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saaahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar
Ektedeki datadaki gibi betonarme kolonların üstünde çelik çatım var. ve betonarme kolonlara kren eklemek istiyorum.
Ben modelde kreni ekledim. ve Analiz görüntüleme sisteminde kren yükleri gözüküyor. Ancak ilk defa böyle bir model yapıyorum ve kren yüklerini betonarme kolonlara aktardığından emin değilim. Eğer yük aktarmada problem yok ise kren oturduğu kirişe nasıl bir detay verebilirim... yani kren yükleri sanki direk kolonlara veriyormuş gibi... ve şu anda idecad betonarme guse kiriş modellenmediğini biliyorum. Ayrıca guse detayını kendim çizebilirim... ama yükü tam olarak nasıl etki edebilirim o kirişe emin değilim. nasıl bir yol izleyebilirim?...
Son olarak yine modelden görüleceği üzere betonarme kolonlara kuşak aşıkı ekledim... Ancak bu defa Analiz görüntüleme sisteminde aşık yükleri betonarme kolonlara aktarmamış gibi gözüküyor.. Bunda da yükü dikkate almak için ne yapmalıyım?...
Şimdiden cevaplarınız teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Kren silinip betonarme kolonların tasarım iç kuvvetleri kontrol edildiğinde krenin hesaba dahil oldugu ve kolonlara yük akışı olduğu görülmektedir. Betornarme kirişlere yükü vermez evet. Bu nedenle şunu yapabilirsiniz kirişin o kolona aktarması gereken yükü kren modaldan kontrol edip sabit ve hareketli yükleri de gözönüne alıp elle basit bir hesap yapabilirsiniz. Betonarme kirişe bağlantı için kren birleşimi uygun değildir. Çizimlerde elle bir bağlantı oluşturmanız gerekir.

Çelik kolonlarla bu işi yapmak isterseniz kren birleşimi uygun şekilde çalışacaktır.

kren.png

Cevabınız ve önerileriniz için teşekkür ediyorum... Çelik kolonlar için kren birleşimi biliyorum... Ancak bu şekilde bir tasarım isteniyor... İlerideki güncellemelerde bu tasarımın programa ilave edilmesi çok iyi olacaktır. Kolay gelsin. İyi çalışmalar...

Geri